Offisielt: Mark Cavendish til Boasson Hagens lag

Signerer også Eisel og Renshaw.

TIL MTN-QHUBEKA: Mark Cavendish blir lagkamerat med Edvald Boasson Hagen.
TIL MTN-QHUBEKA: Mark Cavendish blir lagkamerat med Edvald Boasson Hagen.Vis mer

(Dagbladet): Ryktene har versert, men i formiddag kom bekreftelsen fra MTN-Qhubeka selv:

Britiske Mark Cavendish (30) slutter seg til det sørafrikanske laget. Dermed blir han lagkamerat med Edvald Boasson Hagen. I tillegg signerer laget Bernhard Eisel og Mark Renshaw.

Cavendish, som kommer fra laget Etixx-Quick Step, ble verdensmester i 2011, og har elleville 26 etappeseiere i Tour de France.

Fulgt laget tett - Jeg er veldig lykkelig over å få være en del av laget i 2016. Det er et lag jeg har fulgt tett mens det har vokst, spesielt gjennom denne sesongen. Jeg har blitt imponert over lagånden, styrken og alt rundt laget, sier Mark Cavendish.

Han fortsetter:

- Jeg blir med mot målet om å skaffe flere seiere til laget, med andre sterke og erfarne sykkelnavn som Renshaw, Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar, Daniel Teklehaimanot, Steve Cummings og Bernhard Eisel.

Laget bytter for øvrig snart navn til Team Dimension Data.

- Gode perioder sammen Dermed gjenforenes Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen, som har syklet sammen i Team Columbia (gamle T-Mobile) og Team Sky.

Spørsmålet er hva dette gjør med nordmannens rolle i laget. Boasson Hagens trener, Fredrik Mohn, så positivt på en eventuell gjenforening da procycling.no tok kontakt i går:

- Edvald hadde en av sine beste perioder som syklist sammen med Cavendish. Han og Cavendish har vel egentlig aldri konkurrert om de samme seirene heller, sier Mohn.

- Med en superspurter på laget kan man kanskje konsentrere seg enda mer om de etappene man er best egnet på. Det er klart det er positive og negative sider, men jeg er ikke så redd for det. Det er uansett ikke vi som bestemmer, så vi må bare forholde oss til det som skjer og finne så mange positive sider som mulig. Den aller beste årsaken til å være positiv er at Edvald har gode minner med tiden med Cavendish.