Nicolas Pépé klar for Arsenal

Offisielt: Nicolas Pépé er Arsenals nye rekordkjøp

Flere har vært skeptiske til Arsenals overgangsvindu på grunn av manglende midler. Men nå har de sikret seg et av Europas heteste overgangsobjekt.

KLAR FOR ARSENAL: Nicolas Pepe. Foto: Denis Charlet / AFP / NTB Scanpix
KLAR FOR ARSENAL: Nicolas Pepe. Foto: Denis Charlet / AFP / NTB ScanpixVis mer

Med en uke igjen av overgangsvinduet, bekrefter nemlig The Gunners torsdag at de har kapret ettertraktede Nicolas Pépé fra Lille.

Den 24 år gamle ivorianeren var blant Europas mest ettertraktede spillere, etter en fantastisk 2018/19-sesong med Lille, hvor han scoret 23 mål og vartet opp med tolv målgivende pasninger på 41 kamper.

Pepe får trøye nummer 19 i Arsenal.

- Nicolas er en høyt ansett og talentfull ving som var ønsket av mange topplag i Europa. Å signere en ving av ypperste klasse var et målene våre i dette overgangsvinduet. Jeg er veldig fornøyd med at han er her, sier Arsenal-trener Unai Emery til klubbens egen hjemmeside.

- Han gir oss fart, kraft og kreativitet, med målsetting om å bidra til flere mål i laget, legger spanjolen til.

Rekordsignering

Han var koplet til både Bayern München, Liverpool og Manchester United, men har signert for Arsenal, som ifølge rapportene, «bare» hadde et overgangsbudsjett på 45 millioner pund etter fjorårssesongen, som endte med 5. plass i Premier League, tap i Europa League-finalen, og en ny sesong i Eropa League neste sesong.

Begrensede midler til tross, Arsenal punger ifølge BBC ut med 72 millioner pund for kantspilleren, hvilket gjør ham til klubbens dyreste spiller gjennom tidene.

Han blir Arsenals fjerde sommersignering, etter at Gabriel Martinelli, Dani Ceballos (lån fra Real Madrid) og William Saliba (sendt tilbake på lån til St. Etienne) tidligere har sluttet seg til hovedstadslaget.

I tillegg linkes Arsenal til Celtic-backen Kieran Tierney, og flere britiske medier hevder de to klubbene vil bli enige om en avtale for den skotske venstrebacken før overgangsvinduet for engelske klubber stenger torsdag 8. august.

- Et dekke

Det vil i så fall bli Arsenals femte sommersignering, til tross for disse manglende midlene som har blitt mye omtalt i britisk presse.

Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol sier at Arsenal-ledelsen har vært ganske fornøyde med ryktene om deres begrensede midler, ettersom det har gitt dem bedre kort på hånda i forhandlinger.

- Det har fungert som et slags dekke for dem, sier Solhekol, som legger til at Arsenal åpenbart har mer å rutte med enn det har blitt hevdet.

Pépé-overgangen skal imidlertid være tilrettelagt Arsenals budsjett, med en rekke klausuler og ordninger som ga dem muligheten til å signere 24-åringen denne sommeren.