<strong> KLAR:</strong>  Real Madrid bekrefter at Rafael Benitez er klubbens nye manager.
Foto: NTB SCANPIX/ AFP PHOTO/CARLO HERMANN
KLAR: Real Madrid bekrefter at Rafael Benitez er klubbens nye manager. Foto: NTB SCANPIX/ AFP PHOTO/CARLO HERMANN Vis mer

Offisielt: Rafael Benitez klar som Real Madrid-manager

Presenteres i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Real Madrid bekrefter på sine hjemmesider at Rafael Benitez blir klubbens nye manager. Spanjolen har signert en treårskontrakt og blir dermed med Martin Ødegaards nye sjef.

Benitez vil bli presentert på en pressekonferanse senere i dag.

55-åringen er Real-president Florentino Perez' åttende treneransettelse på tolv år.

Ryktene har i lang tid svirret om at den tidligere Valencia- og Liverpool-manageren skulle ta over etter Carlo Ancelotti, som fikk sparken etter året sesong.

Benitez kommer fra italienske Napoli, og bekreftet selv forrige uke at han ikke kom til å fortsette i den italienske klubben.

55-åringen som siden 2013 har vært manager i Napoli har en fortid i Real Madrid. Han spilte selv en rekke sesonger for Castilla, før han etter sin aktive karriere ble en del av Real Madrids trenerteam. Benitez hadde flere ulike roller i klubben. Trener for Castilla, juniortrener og assistenttrener på A-laget.

I 1995 forlot han hovedstadsklubben til fordel for Valladolid. Han var innom Osasuna, Extremadura, Tenerife og Valencia før han i 2004 ble ansatt som Liverpool-manager.

I 2005 kom hans største triumf som manager da han vant Champions League med Liverpool. I finalen slo de AC Milan, som da hadde Carlo Ancelotti som manager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer