Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Offisielt: Rikard Norling har fått sparken

Bekreftet av Brann.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Etter planen skulle styreledelsen i Brann ha et møte i morgen for å diskutere trener Rikard Norlings framtid. Det ble framskyndet til i kveld.

Etter at møtet var ferdig sent onsdag kveld, møtte de pressen for å informere om hva det ble kommet frem til:

Rikard Norling er ferdig i Brann. Til grunn ligger de svake sportslige resultatene.

- Det er en trist dag for alle oss, men nødvendig for at klubben skal komme seg videre, sier sportssjef Rune Soltvedt.
- Rikard er enestående Soltvedt kunne også informere om at Robert Hauge tar midlertidig over treneransvaret.

- Jeg hadde en samtale med Rikard i dag tidlig i Levanger, en fin samtale med et trist budskap i, og Rikard forsto da hvor dette kanskje kom til å gå. Det var viktig å komme til enighet med Rikard. Han har vært helt enestående de siste dagene, og som person hele tiden i Brann. Vi måtte avslutte på en god måte, sier Soltvedt.

Soltvedt forteller at de allerede har flere aktuelle navn på blokka i jakten på en ny trener.

- Smertelig Rikard Norling møter selv pressen på Brann stadion nå. Men han uttalte seg også i en pressemelding som ble utsendt da det ble kjent at arbeidsforholdet er avsluttet.

- Det smerter meg å forlate en så flott klubb som Brann. Det smerter meg også å forlate en av verdens vakreste byer. Jeg er lei for at jeg ikke klarte å få en fin spillertropp til å blomstre i all sin prakt, sier Norling.

- Jeg kan denne leken, og slik er det, og det må jeg bare ta til etterretning, sier Norling på pressekonferansen.

- De sportslige resultatene var svake gjennom hele 2014-sesongen, og nedturen har dessverre fortsatt i vår. Vi trodde - og ønsket - at vi skulle makte å snu dette med Rikard som hovedtrener, men nå er vi kommet til det punktet der trenerskifte er eneste riktige løsning, sier sportssjef Rune Soltvedt.
Trodde selv han ikke fikk fortsette Norling ble Brann-trener i 2014, og tegnet en kontrakt som strakk seg til 2016. I fjor rykket Brann ned fra Tippeligaen, og har slitt de ti første serierundene i Obos-ligaen.

Etter onsdagens trening uttalte Norling seg til TV 2. Han trodde at han ikke fikk fortsette.

- Mye tyder på at jeg ikke fortsetter. Jeg regner med at det blir en tydelig avklaring på det kommende styremøtet på torsdag.

43-åringen har blitt koblet til svenske AIK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media