Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Offisielt: Zlatan ferdig i Manchester United

Premier League bekrefter.

PÅ KLUBBJAKT: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix 
PÅ KLUBBJAKT: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter uker med spekulasjoner ble det i dag klart: Zlatan Ibrahimovic er ferdig i Manchester United.

Det bekreftet Premier League, som nettopp slapp lista over spillere som er blitt frigitt av klubbene etter årets sesong.

35-åringen kom til United på en ettårskontrakt, men klubben hadde opsjon på ytterligere ett år, men har altsåvalgt å ikke forlenge kontrakten.

Dermed ble det bare en sesong i den røde delen av Manchester for den svenske superstjerna, som har kontrakt ut 30.juni.

Alvorlig skadet

HELTATOVERT: Da Zlatan Ibrahimovic scoret mot Cain lørdag, feiret han ved å rive av seg trøya, og viste med det fram en tilsynelatende nytatovert overkropp. Det hele viste seg å være en FN-kampanje mot sult. Video: World Food Programme Vis mer

Zlatan Ibrahimovic (35) fikk en kneskade da Manchester United spilte mot Anderlecht i Europa League 20. april, men spissen banken inn 17 mål på 27 kamper i Premier League - og han bidra også til at Manchester United kunne løfte Europa League-trofeet i Malmö etter finaleseier mot Ajax.

Etter korsbåndskaden ble det spekulert i at karrieren kunne være over, men i slutten av april gjorde svensken det klart at han skulle tilbake:

- Jeg kommer til å ta meg igjennom dette og komme sterkere tilbake. En ting er sikkert, jeg bestemmer når det er på tide å slutte og ingen annen. Det er ikke noe alternativ å gi opp. Vi ses snart.

Det er tidligere blitt skrevet at Zlatan kan være tilbake i spill mot slutten av 2017 - så gjenstår det å se hvor neste kapittel i den lange og suksessrike karrieren går.

Tilbake i rødt?

Allerede i timene etter at Premier League bekreftet at 35-åringen er ferdig, hinter flere engelske medier om en overraskende retur:

Daily Mails fotballjournalist Mike Keegan skriver i dag at Zlatan kan trene med klubben framover - hvis han vil. Keegan mener grunnen først og fremst er å vise respekt, men han tror også at en retur kan være mulig:

- Hvis rehabiliteringen går bra, finnes det et håp for at han signerer en ny kontrakt, skriver han på Twitter.

The Mirror skriver også at Zlatan kan få tilbud om en ny kontrakt hvis rehabiliteringen går raskere enn forventet.

Når Dagbladet spør TV 2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker om returen, svarer han:

- Jeg må nesten forholde meg til at United ikke tilbyr ny kontrakt. Rehabilitering skal jo ta 6-9 måneder, så noe fotball før nyttår er ikke sannsynlig.

- Hvor går ferden videre?

- Hva neste stopp blir, er ikke godt å si. Pengene er i Kina, men Zlatan har kanskje ambisjoner om å komme tilbake på toppnivå? Han er et unikum, så ingenting er utelukket.

På Instagram hintet Zlatan Ibrahimovvic om en raskere retur enn først forventet. VideO Iamzlatanibrahimovic

Vis mer Vis mer Vis mer
Hele Norges coronakart