SÅ MYE OFFSIDE: Pluss litt til, var nok Didier Drogba da han satte inn 2-0-scoringen som ble avgjørende til slutt. Men den dommerfeilen ble kanskje utliknet av at Federico Macheda fikk lov til å redusere med armen.Foto SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SÅ MYE OFFSIDE: Pluss litt til, var nok Didier Drogba da han satte inn 2-0-scoringen som ble avgjørende til slutt. Men den dommerfeilen ble kanskje utliknet av at Federico Macheda fikk lov til å redusere med armen.Foto SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

Offside Drogba avgjorde da Chelsea overtok tabelltoppen

Dommer Dean dagens dårligste på Old Trafford.

||| (Dagbladet): Manchester United - Chelsea 1-2.

Mange stilte spørsmålet: Kunne Manchester United fortsette den gode formen uten spissjuvelen Wayne Rooney? I dag fikk de et foreløpig svar: Ikke mot gullrival Chelsea.

For bortelaget fra London påførte de røde deres andre hjemmetap for sesongen, i en kamp som etter hvert ble både høydramatisk og preget av kontroversielle dommeravgjørelser - nærmest som vanlig.

Begge lag skulle hatt hvert sitt mål annullert, hver sin straffe de ikke fikk, men til slutt ble det innbytter Didier Drogba som ble avgjørende da han scoret det matchvinnende andremålet ti minutter før slutt - halvannen meter offside.

Det sistnevnte opprører selvfølgelig Alex Ferguson.

- Det jeg ikke skjønner, er at linjemannen var jo helt på linje. Det var ingen i veien for ham, og likevel tok han feil. I en så viktig kamp som dette må du ha kvalitetsdommere. Det fikk vi ikke i dag, og prestasjonen var veldig, veldig svak, sier han til MUTV.

- Da jeg så at Mike Dean skulle dømme ble jeg litt bekymret, det må jeg innrømme. Nok av folk kritiserer ham om dagen, men jeg vil ikke bli med på den greia, sier Ferguson.

Fordel med fri
Chelseas bestemann Florent Malouda tror bortelaget hadde en fordel av at de ikke spilte Champions League denne uka, som United gjorde i München.

- Åpenbart er det energikrevende å spille Champions League i midtuka, og det var derfor vi startet så tøft. Med høy intensitet kunne vi gi dem trøbbel. Vi forsøkte å kontrollere kampen når vi hadde ballen, og jeg tror de var mer slitne enn oss, sier franskmannen i etterkampintervjuet på Canal +.

Malouda mener det var en god avgjørelse av Carlo Ancelotti å fortsette med laget som knuste Aston Villa i forrige uke, og spare Didier Drogba til sluttminuttene.

- I dag var det riktig å hvile Didier, og han reagerte på en perfekt måte, sier han.

HANDS: Manchester United-innbytter Federico Macheda reduserte med hjelp av armen.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
HANDS: Manchester United-innbytter Federico Macheda reduserte med hjelp av armen.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

- Blir dere mestere nå?

- Jeg vet ikke. Det blir vanskelig. Hvis vi spiller slik som i dag har vi en stor sjanse. Men det blir veldig, veldig tøft, svarer han.

- Chelsea er favoritter nå, uten tvil, sier Alex Ferguson.

- Det er fem kamper igjen, og de har to poeng og fire plussmål på oss. De er i førersetet, det er det ingen tvil om. Dette var et skuffende resultat. Vi så slitne ut, og brukte for lang tid på å komme i gang. Chelsea var det klart beste laget, sier Ferguson.

Hælsparket Chelsea foran
Uten Wayne Rooney og Didier Drogba fra start ble det en sjansefattig førsteomgang, men Chelsea utnyttet sin første store nådeløst etter 20 minutter.

Florent Malouda har vist strålende form den siste tiden, og kanskje var det litt frykt blandet med forsiktighet som hindret Darren Fletcher i å gå skikkelig inn i franskmannen da han satte fart mot Uniteds mål fra venstrekanten.

Malouda fikk gå helt ned til dødlinja, og slo presist og lavt inn foran mål. Der ventet Joe Cole. Cole har vært linket til Manchester United flere ganger de siste årene, men den snart kontraktsløse teknikeren tenkte ikke på fremtidige jobbmuligheter da han styrte Maloudas innlegg i nettet.

I duell med Patrice Evra brukte Cole en frekk hæl, og flikket ballen i det motsatte hjørnet bak Edwin van der Sar.

To oversette straffer
Manchester United skapte lite med Dimitar Berbatov på topp, men skulle hatt straffe etter halvspilt omgang.

Ji-Sung Park ble åpenbart tatt av Jurij Zjirkov helt på sekstenmeterens grense, men kanskje var det et litt for teatralsk fall som gjorde at vanligvis straffekåte Mike Dean valgte å la situasjonen passere.

Det gjorde han også like etter da Gary Neville overfalt Nicolas Anelka inne i United-feltet, og sånn sett sto det 1-1 i ukorrekte straffeavgjørelser til pause - om vi gir Mike Dean rett i at Frank Lampard var nok på ballen da han feide både den og Dimitar Berbatov vekk fra gresset like før hvilen.

Åpnet farlig
Chelsea kunne og burde økt ledelsen like etter pause. Paulo Ferreira gikk på et inspirert løp langs høyrekanten da Joe Cole slapp stikkeren gjennom, og kom helt alene med Edwin van der Sar.

Portugiseren er imidlertid ikke angriper av yrke, og det ble helt tydelig inne foran mål, da en puslete tupp noen meter utenfor ble resultatet av det gode forarbeidet.

Så satte United inn presset. Chelsea lånte så vidt ballen de neste tjuefem minuttene, men til tross for det klare overtaket kom ikke hjemmelaget nærmere enn en god heading fra Dimitar Berbatov i den gode perioden.

Chelsea på sin side satte inn Didier Drogba med tjue minutter igjen, og dro nytte av det kort etter. Salomon Kalou slo stikkeren mot en åpenbart offside-plassert Drogba, men da assistentdommeren holdt flagget ved siden, var spissen nådeløs - 2-0 smalt inn i nettaket.

Men United var ikke slått ennå.

Kiko reduserte

Det har gått nesten nøyaktig et år siden Federico Macheda avgjorde kampen mot Aston Villa som innbytter forrige sesong, og nå scoret han som innbytter igjen.

Nani slo et hardt innlegg langs bakken, Petr Cech slo ballen rett ut i feltet - og traff Machedas overkropp og arm som dyttet ballen tilbake over streken.

TIDLIG LEDELSE: Joe Coles lekkerbisken av et hælspark ga Chelsea en tidlig ledelse, men det ble mye mer drama etter hvert.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
TIDLIG LEDELSE: Joe Coles lekkerbisken av et hælspark ga Chelsea en tidlig ledelse, men det ble mye mer drama etter hvert.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

Dermed hadde begge lag også fått hvert sitt godkjente mål som ikke skulle vært det.

Edwin van der Sar stormet fram på Manchester Uniteds avsluttende angrep, uten at det hjalp. Dimitar Berbatov kom kanskje nærmest da han dundret en volley rett på Petr Cech.

Chelsea red av stormen, og overtar igjen ligaledelsen i England.

MÅLLØS: Dimitar Berbatov fikk sine muligheter, men klarte ikke å fylle målscorertomrommet etter Wayne Rooney akkurat i dag.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
MÅLLØS: Dimitar Berbatov fikk sine muligheter, men klarte ikke å fylle målscorertomrommet etter Wayne Rooney akkurat i dag.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer