Offsidemål og ydmykende perle ga tap i Eggens siste kamp

Aris ble for sterke foran mål.

SCORET DET FØRSTE: Danijel Cesarec var offside da han headet inn 1-0, mens Mikael Lustig ble lurt foran 2-0. Til sammen blir det tre poeng til Aris etter kampen mot Rosenborg.Foto: SCANPIX/EPA/VANGELIS BLENTZAS
SCORET DET FØRSTE: Danijel Cesarec var offside da han headet inn 1-0, mens Mikael Lustig ble lurt foran 2-0. Til sammen blir det tre poeng til Aris etter kampen mot Rosenborg.Foto: SCANPIX/EPA/VANGELIS BLENTZASVis mer

(Dagbladet): Aris Thessaloniki - Rosenborg 2-0.

Aris har ikke tapt en europacupkamp hjemme på over 40 år, og har den knallsterke statistikken fortsatt inntakt etter møtet med Rosenborg i siste runde i gruppe B.

Trønderne ga det et godt forsøk i Nils Arne Eggens siste kamp som trener, men tidvis press og et par store sjanser holdt ikke til å fravriste Aris avansement.

Et mål som skulle vært annullert for offside så lenge ut til å bli avgjørende, men da innbytter Ricardo Faty banket inn 2-0 på overtid viste det bare at hjemmelaget var det beste laget foran mål.

- Førsteomgangen var bra, men faktisk hadde vi taket på dem mot slutten av kampen. Vi skaper muligheter, men vi taper kampen 2-0. Det vil si at vi er altfor dårlige foran eget mål. De har bare 3-4 muligheter, de, sier Nils Arne Eggen til Viasat 4.

- Det som er verdifullt for dette Rosenborg-laget framover, er at vi vet vi kan spille på bortebane mot et typisk hjemmelag som Aris, og likevel føre kampene. Så gjelder det å omsette sjansene våre. Spillemessig er vi fullt på høyde, det var vi også hjemme mot Leverkusen og Atletico. Men vi må ha markante stoppere - Demidov er jo god - men vi trenger folk som tar ansvar, sier Eggen, og skjuler dårlig at Mattias Bjärsmyr ikke levde opp til forventningene.

- Og så er det det med å ha målscorere, og det syns jeg er litt merkelig: Rade Prica og Steffen Iversen er bra, men det mangler noe der, sier Eggen.

Offside-scoring
Rosenborg spilte en oppløftende førsteomgang i Salonika - til det var spilt 46 minutter.

Til da hadde bortelaget jobbet steinhardt for å tvinge motstanderne til å gjøre feil, og lyktes godt med det.

PAPIRSTORM: Aris-fansen overøste lagene med konfetti før kampstart, som ble noe forsinket på grunn av at restene måtte fjernes fra gressmatta.Foto: SCANPIX/AP/Nikolas Giakoumidis
PAPIRSTORM: Aris-fansen overøste lagene med konfetti før kampstart, som ble noe forsinket på grunn av at restene måtte fjernes fra gressmatta.Foto: SCANPIX/AP/Nikolas Giakoumidis Vis mer

Resultatet var at Aris bare kom til sjanser ved hjelp av langskudd, mens også RBK hadde ballen nok til å skape noe framover på banen.

Morten Moldskred kom seg fint rundt på kanten og skjøt hardt fra skrå vinkel etter 40 minutter, men Michalis Sifakis gjorde en god redning. Like etter skjøt Anthony Annan via et Aris bein - rett utenfor.

Like heldige var ikke RBK da Aris tok ledelsen på overtid i første omgang, også etter et skudd via en spiller, denne gangen Mikael Dorsin.

Daniel Örlund burde ha klart å slå ballen over mål, og ikke i tverrliggeren.

Det irriterende for Nils Arne Eggen og co var imidlertid at målscorer Danijel Cesarec var offside da skuddet fra Sergio Koke gikk, og dermed egentlig ute av spill da han fikk returen fra tverrliggeren, og headet ballen over linja.

De fem dommerne foretok seg ingenting.

Nesten Dorsin
Kampen skiftet litt karakter etter pause.

Med ledelsen i lomma tok ikke Aris like mange sjanser framover, og det gjorde arbeidsforholdene vanskeligere for Rosenborgs offensive krefter.

Tempoet sank, hjemmelaget trillet ball, og sjansene ble enda færre.

RBK var kanskje heldige som slapp straffespark imot etter 56 minutter, da Sergio Koke ble felt av Vadim Demidov på vei inn mot Daniel Örlund.

Aris på sin side var heldige som unnslapp utlikning kvarteret før slutt.

Mikael Dorsin skar inn fra venstre og knallet til mot høyre kryss, og bare en strålende redning av Michalis Sifakis hindret scoring til bortelaget.

RBK presset på mot slutten, men klarte ikke å få ballen i mål.

Det klarte innbytter Ricardo Faty på overtid, da han lekkert vippet ballen over Mikael Lustig og banket den i nettet fra kloss hold.

Dermed gikk RBK på sitt femte tap i Europa League, mens Aris tar seg videre til sluttspillet. Atletico Madrid er ute.

- Morten Moldskred spilte en glimrende kamp, men så er det litt ujevnt besatt. Resultatet lyver, men vi må omsette sjanser i mål, sier Nils Arne Eggen.