BENYTTET SJANSEN: Sunderlands sørkoreanske angriper rundet Joe Hart da han ble spilt gjennom på overtid, og trillet inn vinnermålet for laget sitt.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUART
BENYTTET SJANSEN: Sunderlands sørkoreanske angriper rundet Joe Hart da han ble spilt gjennom på overtid, og trillet inn vinnermålet for laget sitt.Foto: SCANPIX/AFP/GRAHAM STUARTVis mer

Offsideplassert innbytter ga City-nedtur mot Sunderland

Ji scoret tre minutter på overtid.

(Dagbladet): Sunderland - Manchester City 1-0.

Etter Manchester United og Chelseas overraskende nyttårstap, og Tottenhams poengtap mot Swansea, lå alt til rette for at Manchester City igjen kunne øke avstanden i toppen av Premier League.

En frustrerende bortekamp på Stadium of Light ble i stedet en stor nedtur.

City skapte nok sjanser til å vinne kampen, men sløste foran mål, og måtte i stedet se hjemmelaget stjele poengene tre minutter på overtid.

Dong-Won Ji var klart offside, men rundet Joe Hart da ingen vinket, og trillet inn vinnermålet.

Sunderland-målvakt Simon Mignolet, som bruker beskyttelsesmaske etter en øye- og neseskade i oktober, stoppet glimrende det som faktisk traff mål av Citys forsøk, og sørget for tre enormt viktige poeng for Martin O'Neill og co, som kjempet som løver mot slutten.

- Ji har trent strålende hele sesongen, og da han fikk sjansen, tok han den. Men alle gutta hadde en fantastisk innsats i dag. Det var en av de tøffeste kampene på lenge, sier Lee Cattermole etter kampen.

Tapet betyr at de lyseblå fortsatt leder serien foran Manchester United, men bare på målforskjell.

STO GODT: Simon Mignolet stopper Edin Dzeko i første omgang. Sunderland-målvakten sto en god kamp på Stadum of Light.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
STO GODT: Simon Mignolet stopper Edin Dzeko i første omgang. Sunderland-målvakten sto en god kamp på Stadum of Light.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Vi fortjente å vinne denne kampen, det er utrolig. Men sånn er fotball, det var sånn her i fjor også, jeg vet ikke hvor mange sjanser vi hadde, sier City-manager Roberto Mancini, som er irritert over at laget hans tillot flere kontringer mot slutten.

- Vi kan ikke slippe til tre-fire angrep på den måten. Noen ganger får man ikke ballen i mål, og da er det bedre å sikre det ene poenget. Vi hadde en stor mulighet til å ta tre poeng på Manchester United, men nå må vi i stedet konsentrere oss om den neste kampen om 48 timer, sier italieneren.

Stor danskesjanse
Nicklas Bendtner fikk den første store sjansen i oppgjøret på Stadium of Light, etter et par minutters spill.

Et City-hjørnespark ble til en Sunderland-kontring, og plutselig var dansken alene med Joe Hart. Bendtner nølte imidlertid for mye i duellen med målvakten, kom litt for langt ut mot siden, og fikk aldri ballen forbi store Hart.

Resten av førsteomgangs muligheter må tilskrives bortelaget.

Simon Mignolet stoppet Edin Dzeko fra kloss hold før Samir Nasri ble stoppet av Craig Gardner på streken. Dzeko sneiet også tverrliggeren med et hardt skudd noen minutter før pause.

Det sto likevel 0-0 etter 45.

Kunne scoret
Roberto Mancini sparte David Silva og Sergio Aguero fra start, men begge ble satt inn i andre omgang da City trengte mål.

Aguero kom også nærme etter et kvarter, da han ble hindret av en strålende Mignolet-redning etter fint spill av Silva og Edin Dzeko.

Enda nærmere var Stephane Sessegnon etter en times spill, da han helt alene med Hart valgte å skyte med utsiden av høyrefoten, og sendte ballen på utsiden av venstrestolpen.

En forbannet James McClean i strålende posisjon ti meter til venstre skulle gjerne hatt pasningen i stedet.

Manchester City presset hjemmelaget mot slutten, men den virkelig store sjansen kom ikke før i det 89. minutt. Simon Mignolet måtte gi retur på David Silvas harde skudd, Micah Richards headet returen i tverrliggeren, før Sunderland-forsvaret fikk klarert.

Da den utrolige sjansen ikke ble til mål, så City ut til å måtte erkjenne at ett poeng ble hele gevinsten første nyttårsdag.

Men så fikk de altså baklengs i fleisen på overtid.

Reprisene viste i hvert fall en halvmeter offside på Dong-Won Ji, men innbytteren tenkte ikke på det da han rundet keeper og satte inn 1-0.

PS! Victor Anichebe ble den store helten i sin første Everton-kamp på fire måneder, da han vippet inn seiersmålet tre minutter før slutt borte mot West Bromwich tidligere i dag.

EVERTON-HELT: Victor Anichebe setter inn seiersmålet mot West Bromwich Albion.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
EVERTON-HELT: Victor Anichebe setter inn seiersmålet mot West Bromwich Albion.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer