Offsidescoring reddet Irland fra nytt nederlag mot Skottland

Skottland fikk poenget de trengte.

Irland - Skottland 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Irland satset på å få revansje da de tok i mot Skottland lørdag kveld. Skottene vant det motsatte oppgjøret i november og ville med seier sørge for at rivalens vei til sluttspillet i Frankrike ble veldig lang.

Det var vertene som ville mest foran et fullsatt Aviva Stadium i Dublin. Irene tok kommandoen i kampen og dominerte uten å skape de store sjansene.

Sju minutter før pause tok det fyr i Dublin. Jonathan Walters var våken frempå en retur og sendte irene i føringen. Irene på tribunen skrek av full hals, men målet skulle aldri vært godkjent.

Reprisen viste at Walters var i offside-posisjon da Daryl Murphy headet ballen rett på David Marshall i Skottland-buret.

Irland gikk til pause i føringen. Den varte ikke lenge i 2. omgang, for gjestene fra Skottland slo nærmest umiddelbart tilbake.

Skottene spilte vakker angrepsfotball og Shaun Maloney var siste skotte på ballen før den snek seg inn ved stolperoten. Gjestene var heldige for Maloneys avslutning gikk via John O´Shea.

Etter utlikningen var det irene som ville mest. Med snaue 20 minutter igjen ble veteranen Robbie Keane satt innpå i håp om å kapre tre poeng.

Selv om finspillet uteble i Dublin, var det tydelig at det var mer enn bare tre poeng som sto på spill. På tribunen kokte og, og ute på gressmatta var temperaturen høy gjennom 90 minutter.

Med ett poeng hver står etter alt å dømme den tredje plassen i gruppe F mellom Irland og Skottland. Skottland står med elleve poeng, mens irene har ni i gruppa som Polen topper.