Ofrer alt for Gud og Sogndal

SOGNDAL (Dagbladet): - Det er Guds vilje at jeg er her og at jeg spiller fotball for Sogndal, sier Dag Christian Sørum. Sogndølene var veldig glade for akkurat det i går ettermiddag.

Lagkapteinen fra Trondheim var nemlig involvert i tre av scoringene i den TV-sendte målfesten fra Fosshaugane. Først ble 30-åringen sparket ned inne i 16-meterfeltet og skaffet straffesparket som sendte SIL inn i kampen.

- Det var kamp om ballen inne i feltet. Jeg nådde først fram og fikk et spark i mageregionen. Soleklar straffe, sier SIL-kapteinen om det høye sparket fra LSK-stopper Pål Steffen Andresen. Som han tvang fram med sin enorme vilje og evne til å ofre seg.

- Akkurat der er Dag Christian i en klasse for seg. Ingen ofrer seg sånn for laget som ham, sier trener Torbjørn Glomnes.

Jubler ikke...

Kapteinen sendte selv hjemmelaget i ledelsen da han bredsidet et innlegg fra Anders Stadheim via Emille Barons fingertupper.

- Akkurat der var jeg nok veldig heldig. Selv om det er bra gjort å få full treff på innlegget, var det rein og skjær flaks at jeg scoret, påstår Sørum, som ikke gjør mye ut av scoringene sine. Han jubler rett og slett ikke. Bare springer mot midten med armene rett ned.

- Jeg orker ikke juble, gliser han. Nei, alvorlig talt, jeg er ikke typen for de store, overstrømmende jubelscenene. Og du får aldri se meg springe rundt og dra trøya over hodet som under VM i Japan.

Derfor ble også 4- 1 scoringa etter pause markert på samme rolige og avbalanserte måte. Denne gangen skjøt Sørum via et LSK-bein og forbi en utspilt Baron.

Stor opptur

- Selvsagt var dette en stor opptur for meg, personlig. Men først og fremst for laget. Vi trengte denne seieren og vi trengte å vinne så klart. Det var minst like kjekt å kunne bidra til å ta noe av presset bort fra ungguttene etter all motgangen vi har hatt i år. Spillere som Tommy Øren, Aleksander Ødegaard og Rune Bolseth, sier Dag Christian Sørum, kjent for å ta seg veldig godt av lagkameratene.

Midtbanespilleren har scoret fem seriemål totalt i år og er med det Sogndals toppscorer. Men det er andre ting i livet som er viktigere enn fotball, mye viktigere.

Alltid i kirken

- Fotball betyr jo ikke all verden, sier trønderen som, hvis han kan, alltid går til gudstjeneste før Sogndals kamper.

- Ja, jeg prøver det, men dessverre blir det for sjelden med det kjøret vi har nå.

- Jeg er her i Sogndal for å spille fotball fordi det er Guds vilje. Det er Han som har bestemt at jeg skal være her, at jeg skal møte de folka jeg møter og har det som jeg har det. Guds vilje avgjør. Det har jeg aldri vært i tvil om, sier Sørum, men presiserer at han ikke tror Gud spiller noen rolle når han scorer mål på fotballbanen.

Vil slå Rosenborg

Trønderen truer med å forlate Sogndal etter denne sesongen. Da vil han vende nesa hjemover med kone og datter på ett år, før dattera begynner å knote på sognamaol. Dessuten vil han snart praktisere som spesialpedagog, noe som er håpløst som toppspiller.

- Det blir rett og slett ikke tid til sivil jobb, sier Sørum som også har rørleggerfagbrev.

- Så jeg legger nok opp, smiler Sørum, men legger ikke skjul på at han sa akkurat det samme i fjor.

Og så er det én ting han mer enn noe vil oppleve på fotballbanen før han legger støvlene på hylla: Banke Rosenborg.

- Ja, jeg vil være med på å slå dem. Jeg har aldri likt Rosenborg. Hvorfor, vet jeg ikke helt. Kanskje var det min form for ungdomsopprør, det - å holde avstand til byens stolthet, smiler han. Neste motstander for Sogndal er nettopp Rosenborg.

SOGNDAL-JUBEL: Dag Christian Sørum omkranset av Anders Stadheim, Tommy Øren (øverst) og den andre tomålsscoreren, Rune Bolseth.