Ofrer alt for Norge

- Dette er livet. Dette blir knall, jubler Stig Olsen blant hundrevis av skrålende nordmenn i ett av de mange ølteltene i Rotterdam.

Olsen har kjørt bil alene fra Tromsø til Rotterdam, skal kjøre fra stadion til stadion og skal bo i bilen. Det er det verdt. Nå er den helt store festen endelig i gang.

På en vakker og mild kveld i Rotterdam i går var stemningen på topp i den norske supporterleiren. Med DJ, høye seidler og sterke meninger rundt alle bord, var det knapt ørens lyd å få.

Lyden av rødt

- Da jeg kom til Rotterdam, visste jeg ikke helt hvor jeg skulle dra for å treffe nordmenn. Men det var bare å dra etter lyden og rødfargen, forteller en. Etter sigende skal om lag 5000 nordmenn være på plass i byen, klar til innsats for Norge i dag. Ifølge sjømannskirken her er det ventet 12000-15000 nordmenn i Nederland/Belgia i løpet av EM.

- Jeg skulle egentlig dra med et par kamerater, men de ble ikke med. Så jeg kjørte alene, forteller Stig Olsen fra Tromsø. Men her har jeg truffet en veldig OK gjeng fra Mo i Rana, så dette blir knall, mener Stig.

Nøktern

Når det gjelder fotballen, hører han til de nøkterne i horden, men satser likevel på norsk seier i dag.

- Spania blir den hardeste nøtta, men jeg tipper 2- 1 til Norge. Slår vi Spania, da er vi klare, sier Stig.

En kameratgjeng fra Bamble tipper 2- 0 til Norge.

- Når Sverige og Danmark har tapt, må Norge forsvare Nordens ære, mener Tom Rougtvedt. Og her er det ingen tvil: Solskjær må på topp i dag. Og så bør den rutinerte Kjetil Rekdal spille sentral midtbane. Trond Knutsen og Trond Vik har billetter til samtlige av Norges tre innledende kamper og regner med at det fort går 20000-30000 kroner på oppholdet.

NORDENS ÆRE:</B> I dag mp Norge vinne over Spania for forsvare Nordens ære, mener kameratene fra Bamble: Fra venstre Tom Rougtvedt, Trond Knutsen og Trond Vik