Ofrer ikke Kina-spionene en kalori

Norge kan møte Kina i kvarten.

(Dagbladet.no): Det kan høres paranoid ut, men danskene har håndfaste bevis på noen spionerte på dem foran VM-kampen mot vertsnasjon Kina.

To kinesere ble tatt på fersken da de filmet bak en speilvegg under Danmarks taktikkmøte, og også på treningene er danskene blitt sabotert.

Om det var 007-aktivitetene som fikset Kina 3-2-seier over danskene skal være usagt, men seieren betyr at de har alle muligheter til å ta seg videre fra gruppe D. Alt annet enn Brasil som gruppevinner vil være en bombe, men annenplassen er definitivt innen rekkevidde for kineserne.

I kvartfinalen møter de i så fall vinneren av gruppe C - som normalt skal hete Norge.

Alle som vil får se

Bjarne Berntsen har fått med seg saken som blir omtalt over hele verden i dag, men det vil være en sterk overdrivelse å si at landslagssjefen mister nattesøvnen av nyheten.

- Den saken der har jeg ikke brukt én kalori på, sier Berntsen til Dagbladet.no.

I motseting til Åge Hareide har han ikke så mange hemmeligheter han vil skjule for motstanderne.

STENGER IKKE TRENINGER: Bjarne Berntsen har ingen hemmeligheter han er redd skal lekke ut. Foto: SCANPIX
STENGER IKKE TRENINGER: Bjarne Berntsen har ingen hemmeligheter han er redd skal lekke ut. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi har ikke hatt noen stengte treninger, og har heller ikke noen svære hemmeligheter. Lagene er så godt oppdatert på hverandre at det ikke finnes noe behov for det. Jeg konsentrerer meg om det vi er her nede for å gjøre, sier han.

Og det er det ingen ting å si på så langt. I går vant de norske jentene åpningskampen mot Canada 2-1, etter å ha ligget under 0-1 til pause.

Til lørdag venter Australia, som slo Ghana 4-1 i sin første kamp. På papiret den tøffeste kampen i gruppespillet.

- Jeg sa før turneringa at Australia er det mest undervurderte laget av samtlige. Vi har studert dem mye, og sett at de har blitt mye bedre de siste årene, sier Berntsen.

Flere av jentene fikk knapt blund på øynene natt til torsdag, fordi Norge - Hellas på Ullevaal av en merkverdig grunn gikk direkte på kinesisk TV.

Matchvinner Ane Stangeland fikk ikke sove mer enn en time. Berntsen er likevel ikke redd for at mangelen på søvn skal påvirke prestasjonene til lørdag.

- Nei, det er mange som ikke sover stort etter en kamp uansett. Det er nok av tid før neste kamp til å hente seg igjen igjen. Dette er helt uproblematisk, jeg vet av erfaring hvor vanskelig det er å sove etter kamp, sier Berntsen til Dagbladet.no.

Ofrer ikke Kina-spionene en kalori
KAN MØTE NORGE:</B> Dersom Kina blir nummer 2 i gruppe D og Norge vinner gruppe C, er det duket for Kina - Norge i kvartfinalen.
<B>MYE OPPMERKSOMHET:</B> De danske jentene har fått publisitet over hele verden etter spionpåstandene. Bildet er etter det Dagbladet.no erfarer ikke tatt gjennom et speil.