Ofrer livet for Sogndal

Sogndals nestleder Rolf Navarsete har to ganger fått hjerteinfarkt og vært innlagt på Feiring-klinikken tre ganger. Mye av grunnen er kampen for å få spalteplass og oppmerksomhet rundt sitt kjære bysbarn Sogndal.

- Hjerteinfarktene kom som et resultat av mange års kamp mot den medie- og markedsmakten som herjer i Norge. Mye stress i jobben min som daglig leder av Eurospar i Sogndal var også en medvirkende årsak, sier Rolf Navarsete til Dagbladet.

- De store klubbene får all oppmerksomheten, og det er vår plikt som ledere i Sogndal å kjempe for småklubbene. Det er ikke noe vanskelig å hente inn 10- 15 millioner sponsorkroner. Det er mye verre å kjempe mot medie- og markedsmakten som rår, sier Navarsete.

Irritert på VIF

Han mener media fokuserer altfor lite på de små klubbene.

- Neste uke kommer Rosenborg til Fosshaugane. Hvis vi vinner blir fokuset sannsynligvis på Rosenborg uansett. Taper vi blir det samme fokus vil jeg tro, sier Navarsete.

Sogndal-leder Rolf Navarsete oppfordrer Sogndal-fansen og supporterne til de andre mindre klubbene om å bli tøffere i kjeften mot dommeren.

Til NRK sier Navarsete at det verbale skytset må økes for å øke sjansene for seier, vel og merke om utskjellingen skjer kultivert - hva nå det må bety.

Dommeransvarlig Reidar Bjørnestad i fotballforbundet er svært kritisk til utspillet.

Han er også mektig irritert på at Vålerenga får så mye spalteplass.

- De fleste ønsker vel at Vålerenga skulle vært i Tippeligaen i stedet for oss. Vålerenga trenger ikke gjøre så mye. Klubben får spalteplass uansett, og ennå mer hvis de ikke foretar seg noe, sier Navarsete.

Imponerende

Navarsete spilte i Sogndal på 70-tallet og siden 1980 har han hatt ulike lederposisjoner i klubben. I år er han nestleder.

- Det er Svein Bakke og jeg som har bygd opp klubben sammen, og til å være en plass med 6000 mennesker er det imponerende at vi har klart å holde oss i toppen over en så lang periode som vi faktisk har, sier Navarsete.

- Vi må imidlertid stå steilt på og kjempe for å bli omtalt, sier Navarsete.

torbjorn.andersen@

dagbladet.no

KJEMPER FOR SITT SOGNDAL: Rolf Navarsete.