- Ofrer nesa for et mål

ARNHEM (Dagbladet): - Går det galt så går det galt - det tenker jeg ikke på, sier Steffen Iversen. - For det må da finnes en kar i verden som er spesielt flink til å rette opp neser.

Steffen Iversen møter Slovenia med brudd i nesa. Han har ingen anelse om hva det vil bety i duellspillet. Det eneste han vet er at det gjør vondt når han tar på den. Og at den fortsatt sitter midt i trynet.

- Poenget mitt er at det pr. nå er hn kamp igjen, sier Steffen Iversen til Dagbladet. - Og den må vi vinne. Så ser jeg en scoringssjanse hvor nesa kan ryke igjen, så får den heller brekke.

- Jeg ofrer nesa for et mål.

- Det finnes jo så mye fint i plastikk.

Steffen Iversen spiller fotball med en lite nesevennlig spillestil. Han er tøff, uredd og kompromissløs i hodeduellene. Men hva skjer med en trøkk som smeller i hele skallen?

- Da kan jeg bli reservert, sier han til Dagbladet.

Men han er ikke spesielt bekymret for det heller. For som han sier:

- Jeg regner med at jeg som vanlig bare tenker på det jeg skal og må gjøre for å hjelpe laget mitt til seier. Og smertegrensen min - hva kan jeg si om den?

- Jeg har jo aldri spilt fotball med brukket nese før.

Nesebeinsbruddet til tross - Steffen Iversen gleder seg til kveldens kamp.

- Slik jeg vurderer det er ikke Slovenia så gode som Jugoslavia.

I går ettermiddag trente Norge i over tretti graders varme. I dag er det meldt betydelig kjøligere.

- Fint, sjøl om jeg ikke er redd for heten. Og slitsomt blir det uansett.

- Fotball på dette nivået skal være beinhardt, tøft og slitsomt, sier Steffen Iversen.

SETTER PRIS PÅ NESA: Steffen Iversen ser gjerne at nesa får være i fred mot Slovenia. - Men ser jeg en scoringssjanse hvor nesa kan ryke igjen så får den heller brekke.