Ofrer seg for opprykk

Ryggskadde Joey Hardarson fra Island meldte forfall til gårsdagens landskamp, men spiller i dag opprykkskampen for Start 2 mot Eik-Tønsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På dette reagerer Eik-trener Kjetil Kristoffersen med sinne.

-  Jeg synes det er veldig merkelig og svært skuffende at en spiller kan si nei til Island, men likevel spille en opprykkskamp mot oss. Dette vitner om at Start er livredde for å ikke klare opprykket, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Det står om opprykk til andredivisjon, og er like viktig for begge lag. Start vil ha rekruttene sine opp på et akseptabelt nivå, mens gamle og ærverdige Eik trenger opprykket som ledd på veien tilbake til gammel storhet. Start vant bare 3- 2 i den første kampen, og spenningen utløser altså sterke følelser før returoppgjøret i Tønsberg.

Umulig med landskamp

Tom Nordlie forstår ikke oppstyret fra Kristoffersen.

-  Dette er en tredjedivisjonskamp, og der er det lavere nivå enn på treningene våre. Joey er bare 70 prosent frisk og ringte landslagstreneren og ba om å få slippe. Han kunne definitivt ikke spilt landskamp nå, sier Nordlie.

Kristoffersen og Nordlie er gamle kompiser, men akkurat nå ligger kameratskapet innerst i skuffen.

-  Tom Nordlie ringte meg og sa at det er større sjanse for at vi vinner enn at Moldova slår Brasil. Men de får komme med hva de vil. De kommer til å falle på sin egen hovmodighet, sier Kristoffersen.

Hardarson har slitt med en lyskeskade som har slått seg på ryggen, og meldte mandag denne uka forfall til gårsdagens privatkamp mot Polen og neste ukes VM-kamp mot Sverige. Island er sjanseløse på VM-billett.

Spiller en omgang

Etter en test i går ble Hardarson erklært kampklar.

-  Vi kommer til å prøve ham i én omgang. Dette nivået tåler han, men en landskamp hadde han ikke tålt i dag, sier Starts fysioterapeut Rune Magnussen.

Han har for øvrig god dialog med det medisinske støtteapparatet til Island.

-  Vi er enige om at han spiller denne kampen. Så vurderer vi om han likevel kan være med til landskampen mot Sverige, sier Magnussen.

3. DIVISJON: Islandske Joey Hardarson (t.v.) spiller opprykkskamp for Start 2 i dag. Her i Tippeliga-kamp mot VIFs Morten Berre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer