Ofrer VM for verdenscupen

Kjetil Aamodt (28) er i medaljeform både i slalåm og storslalåm drøye to uker før VM. Men i jakta på Hermann Maier og sammenlagtseieren i verdenscupen pøser han likevel på med nye konkurranser som kan ødelegge formen. - De kommende utforrennene kan være drepen for slalåmformen, innrømmer Kjetil.

Han har likevel tatt beslutningen: Maksimalt pes i alle de neste verdenscuprennene fram til VM - i håp om minst tre ting:

  • At Maier viser svakhetstegn i verdenscupen.
  • At han selv bevarer den gode formen fra de siste konkurransene.
  • Og at konkurransetettheten ikke skal ødelegge formen fram mot VM (30. januar til 14. februar).

Tankevirksomhet

Med andre ord: Kjetil setter VM-medaljene på spill i forsøket på å hente inn Maiers foreløpig suverene ledelse i verdenscupen.

Det siste av de nevnte punktene har kostet Kjetil Aamodt ørlite tankevirksomhet de siste dagene. Fordi utfor i Wengen og Kitzbühel de kommende to helgene ikke er ideelt for teknikken som ga ham 2. plass i storslalåm i går, og 3. plass i slalåm sist torsdag.

- Tanken har streifet meg at det kanskje hadde vært lurt å stå over utforen. Men jeg velger å kjøre, sier Kjetil.

Nærmere Maier

Og - som han også sier:

- Hvis man befinner seg på en liten bølge, så trenger det ikke nødvendigvis ha noen negativ innvirkning.

Han befinner seg definitivt på en bølge. I går kjørte han raskere enn råsterke Maier i andre halvdel av løypa i begge omganger. I mål var han totalt bare 28 hundredeler bak. Det er nærmere enn på lenge.

- Det er veldig positivt at jeg holder farta hele tida. Det er tegn på at fysikken er bra og at teknikken flyter, sier Kjetil.

Underlaget i Adelboden i går var hardt og isete - og perfekt for Kjetil.

- Jeg er litt tung i kjørestilen, har et litt hardt trykk. Da passer en sånn type underlag meg, sier han.

Falle igjennom

Østerrike kom på første- (Maier), tredje- (Raich) og femteplass (Schifferer), og demonstrerte nok en gang enorm styrke. Men Kjetil er ikke overbevist om at den voldsomme interne knivinga blant østerrikerne bare er en fordel når VM starter.

- Tidligere har de hatt en tendens til å vinne mye i verdenscupen, men falle igjennom i VM- og OL-sammenheng.

- Jeg tror de kan bli litt nervøse når de plutselig stiller bare fire til en VM-start, sier Kjetil - men minner også om Hermann Maiers meget imponerende Nagano-OL.