KUTT I MUNNEN: Paul Robinson pådro seg et kutt i munnen rett før slutt, etter en kollisjon med to andre spillere. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS
KUTT I MUNNEN: Paul Robinson pådro seg et kutt i munnen rett før slutt, etter en kollisjon med to andre spillere. Foto: NIGEL RODDIS/REUTERSVis mer

Ofret blod for Blackburn-poeng

Robinson stengte buret etter Samba-blemme.

|||(Dagbladet): Blackburn - Sunderland 0-0.

Disse lagene hadde scoret sju mål hver på de sju første seriekampene denne sesongen.

Det var derfor ikke spesielt overraskende at det ble mål- og sjansefattig på Ewood Park mandag kveld.

Og det er heller ingen oddsbombe at det endte uavgjort. Sunderland har nå fem poengdelinger på rad.

Blackburn-manager Sam Allardyce kan takke keeper Paul Robinson for at de klarte å hale i land ett poeng med én spiller mindre i en hel omgang. Den tidligere landslagskeeperen leverte flere redninger av høyeste kvalitet.

- Dette smaker som en seier, siden vi spilte så lenge med en mann mindre, sier Robinson til Sky Sports 1.

Utvist rett før pause Det skjedde ikke fryktelig mye i førsteomgangen, men det som skjedde - var dramatisk, i fotballforstand.

Darren Bent - som lenge var usikker på grunn av lysketrøbbel - kom alene med keeper etter 25 minutter. Storscoreren setter vanligvis sånne, men Paul Robinson reddet denne til corner. Her burde Bent prøvd seg med en kipp eller dratt med seg ballen litt mer ut til sida.

Morten Gamst Pedersen skapte mange farligheter med sine dødballer - frispark, cornere og innkast - men på overtid av førsteomgangen var det en lagkamerat som stjal showet. I feil ende og med negativt fortegn.

DRO NED WELBECK:  Christopher Samba mistet ballen og dro ned Danny Welbeck rett utenfor 16-meteren - klart rødt kort. Foto: TIM HALES/AP
DRO NED WELBECK: Christopher Samba mistet ballen og dro ned Danny Welbeck rett utenfor 16-meteren - klart rødt kort. Foto: TIM HALES/AP Vis mer

Christopher Samba mistet ballen til Danny Welbeck på klønete vis, og dro ned Sunderland-spilleren som var i ferd med å komme alene mot keeper. Et soleklart rødt kort, og Blackburn måtte klare seg med en mindre i en hel omgang.

- Slurvete forsvarsarbeid av Chris og dommeren hadde ikke noe valg, sier Blackburn-manager Sam Allardyce til Sky Sports 1.

Frispark i hodet Gamsten fikk seg en real trøkk på det påfølgende frisparket, da han blokkerte Phillip Bardsley-skuddet med ansiktet.

Bent hadde en god mulighet på hodet i starten av andreomgangen, men headingen gikk halvannen meter utenfor. Og når ikke han treffer nettmaskene, da blir det vanskelig for Sunderland. Landslagsspissen har nemlig scoret 83 prosent av Sunderlands seriemål.

Ellers var det svært sjansefattig.

Det åpnet seg litt mot slutten, men spesielt takket være en god Paul Robinson mellom stengene fikk Blackburn med seg ett poeng.

Robinson pådro seg et kutt i munnen rett før slutt, da han kolliderte med to spillere i feltet. Men litt blod hindret ikke banens bestemann fra å fullføre kampen.

MISBRUKTE SJANSER: Darren Bent hadde flere gode sjanser, men bommet på begge. Foto: TIM HALES/AP
MISBRUKTE SJANSER: Darren Bent hadde flere gode sjanser, men bommet på begge. Foto: TIM HALES/AP Vis mer