Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ofret finger'n for Rosenborg

Espen Johnsens venstre lillefinger sprakk da han mirakuløst reddet Håvard Flos kanonskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOGNDAL (Dagbladet): Men det er ingen fare foran landskampene.

- Nei, dette fikser vi i morgen, sier Espen Johnsen, som måtte ta telling etter Håvard Flos kanonskudd på hel volley like før pause.

Det var Robbie Russel som fant sin kaptein med et langt og presist framspill.

Drømmetreff

- Jeg fikk drømmetreff. Og fatter ikke hvordan Espen klarte å redde det skuddet. Det kommer jeg aldri til å gjøre, sukker Sogndal-kapteinen etter det som var kampens store prestasjon fra de to landslagsspillerne.

Fra sin kommentatorplass var Egil «Drillo» Olsen ikke sikker på om det var pasningen, skuddet eller redningen som var den beste prestasjonen.

Det var heller ikke Johnsen.

- Avgjort en av mine beste redninger noen gang. Kanskje den beste, men sånt er jo umulig å svare på da. Men skuddet kom veldig fort. Og var veldig hardt.

- Hvordan klarte du å reagere og få nevene opp på et skudd fra så kort avstand?

- Nei, si det. Et eller annet foregikk vel oppi hjernen min, og jeg traff jo ballen da, selv om det gjorde forferdelig vondt etterpå, sier RBKs rolige, avbalanserte og beskjedne keeperkjempe.

Johnsen roser Håvard Flo for hans prestasjon.

- Det var veldig godt gjort av ham å treffe ballen på den måten han gjorde, sier Johnsen som så vidt fikk fistet det knallharde skuddet over tverrliggeren.

Etter kampen var fingeren blodig og så vond ut.

- Men det er ingen fare for landskampen, sier Johnsen, som fullførte kampen med store smerter.

Ung og kjapp

Åge Hareide berømmer Johnsen for redningen, og irriterer seg litt over seieren som glapp like før slutt.

- Så lenge vi leder til det er bare minutter igjen, og har bra spillemessig kontroll, skal vi ikke tape. Greit nok at Sogndal skapte mest, men likevel. Når utlikningen først kom, var det et fint angrep og headingen som avsluttet Stadheims innlegg var det ikke noe å si på, sier Hareide.

Unggutten i enden av den pasningen heter Kim Tangedal. Han er 20 år, fra Viksdalen i Gaular og scoret sitt aller første seriemål for Sogndal i går.

- Snakk om guttedrømmen som går i oppfyllelse. Dette var bare helt utrolig deilig, smiler viksdølen - fotballhelt på Fosshaugane for første gang i sitt liv.

- Jeg satt på benken og så at vi skapte mest og burde få en utlikning. At det var jeg som fikset den var helt i orden, stråler han.

At han samtidig berget Sogndals fantastiske hjemmestatistikk (ubeseiret siden tapet for Moss i juni i 2002) - gjorde det ikke mindre deilig.

Går for medaljer

- For oss var dette et langt steg framover etter kampen mot Brann, sier Håvard Flo.

Jan Halvor Halvorsen sier at han har vært misfornøyd med gutta sine bare to ganger i år. I cupkampen mot Skeid og den nevnte kampen mot Brann.

- I dag var den kollektive aggressiviteten tilbake. Den må vi ha. Vi har ikke så mange etablerte toppspillere som Rosenborg, og er helt avhengige av at alle ungguttene som er i aksjon yter maks. I dag gjorde alle jobben sin, og derfor burde vi faktisk ha slått Rosenborg, mener Sogndals suksesstrener .

Sogndal-Rosenborg 1-1

FEBERREDNING: Håvard Flo dundrer til på hel volley, og Espen Johnsen måtte ta telling etter sin kanskje beste redning noen gang.
<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> SKADET: Espen Johnsen skadet lillefingeren på Håvard Flos skudd, men tror ikke det er noen fare for lørdagens landskamp. <!--/BTEK1-->