Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ofte må du rykke når du føler deg helt jævlig

Hegle Svendsen om rykket som ga gull.

ENDELIG GULL: Emil Hegle Svendsen (til høyre) parkerte konkurrentene i den siste bakken og skaffet seg sitt første individuelle gull i VM. Tarjei Bø (til venstre) bommet på sine to siste skudd og ble nummer fire.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
ENDELIG GULL: Emil Hegle Svendsen (til høyre) parkerte konkurrentene i den siste bakken og skaffet seg sitt første individuelle gull i VM. Tarjei Bø (til venstre) bommet på sine to siste skudd og ble nummer fire. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

KHANTY-MANSIJSK/OSLO(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen tok et etterlengtet individuelt gull på dagens 20 kilometer. Han måtte jobbe hardt for gullmedaljen i kamp mot russiske Ustyugov.

Tetduoen lot italienske Hofer komme tett innpå, før nordmannen bestemte at nok var nok. Hegle Svendsen valgte å rykke i den siste bakken, og forteller dette om sitt eget rykk:

- Det kommer litt an på hvem du går mot, men akkurat i dag hadde jeg en god følelse. Det gjelder å slå til på verst mulig tidspunkt for motstanderen, sier han om rykket i slutten av den siste bakken.

Og ytdyper videre:

- Ofte må du rykke når du føler deg helt jævlig selv. Da har du sjansen til å få en luke.

Sliten Emil Hegle Svendsen innrømmer at han var veldig sliten da han satte inn det siste støtet mot russeren.

- Jeg hadde jo gått hardt for å ta ham igjen. Han ville jeg skulle trekke, men det var jeg ikke med på. Jeg ploga til og med i den siste nedoverbakken, sier han med et smil.

Han var naturlig nok en meget fornøyd mann etter løpet.

- Det var deilig. Nå har jeg nådd målet. Helt maksimalt, egentlig. Det har vært målsetningen min og da betyr det jo selvfølgelig alt for denne sesongen. Jeg er fantastisk fornøyd med dagen i dag, sier Svendsen til Dagbladet.

Stressa Bø Hegle Svendsen har blitt satt litt i skyggen av Tarjei Bø i dette mesterskapet. I dag sviktet sistnevnte på sine to siste skudd og ble nummer fire.

- Jeg var ganske skjerpa da jeg kom inn, og serien var bra helt til halvveis. Da økte tempoet, og det var tungt å stå der og kjempe. Jeg stressa nok kanskje litt. To skudd ble trukket av litt for tidlig. Det er en feil jeg har gjort før i år som ofte skjer på siste skyting, sier Bø.

Og oppsummerer mesterskapet slik:

- En kjempesuksess. Det har jo gått over all forventning. Jeg kan ikke si annet enn det. Det er jo helt vilt , men jeg er bygd sånn at jeg aldri blir helt fornøyd. Jeg er litt skuffa i dag, men når VM er over smiler jeg nok av hele greia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media