Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine Bredal Oftedal i VM:

Oftedal: - Det er veldig moro med kjæreste

Ny by, ny klubb og ny kjæreste for landslagskapteinen.

MYE NYTT: Stine Bredal Oftedal har hatt en litt annerledes høst og vinter. Hun har flyttet fra Paris til Györ i Ungarn - og har fått seg tysk kjæreste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MYE NYTT: Stine Bredal Oftedal har hatt en litt annerledes høst og vinter. Hun har flyttet fra Paris til Györ i Ungarn - og har fått seg tysk kjæreste. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Tsjekkia, kl. 20.30

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal (26) leder håndballjentene med stø kurs i VM - men også på privaten er Oftedal i flytsonen.

Hun flyttet i sommer til Ungarn og Györ, hun storspiller i ny klubb og har fått ny kjæreste i den tyske håndballspilleren Rune Dahmke (24) fra THW Kiel.

- Jeg har jo fått et nytt liv, sier Oftedal til Dagbladet og ler.

Hun fortsetter:

- Det er veldig moro med kjæreste. Vi har det gøy, selv om han bor i Tyskland og jeg bor i Ungarn, sier Oftedal.

Ganske nøyaktig 1000 km skiller håndballparet - der Dahmke bor i Kiel, nord i Tyskland. Oftedal er basert i Györ, helt nord i Ungarn.

- Det er jo ganske lang avstand, men det fungerer fint. Jeg trives veldig godt og vi gjør det beste ut av det, sier den norske VM-stjernen.

LANDSLAGSSPILLER: Rune Dahmke er kjæreste med Stine Bredal Oftedal. Foto: Reuters
LANDSLAGSSPILLER: Rune Dahmke er kjæreste med Stine Bredal Oftedal. Foto: Reuters Vis mer

- Hvordan fant dere tonen?

- Det var litt «gjennom og via» forskjellige folk. Sånn det ofte er, sier Oftedal og gliser.

Savner søster

Det var i sommer Oftedal forlot Paris til fordel for den ungarske storklubben. Der er hun lagvenninne med Nora Mørk, Kari Aalvik Grimsbø og flere av verdens beste spillere.

- Det er et klubbvalg jeg er veldig fornøyd med, selv om jeg savner søsteren min (Hanna, Paris-spiller) og Paris i blant. Det føles likevel veldig riktig å flytte. Byen er veldig koselig - og det er jo ikke langt til verken Wien eller Budapest. Jeg klarer meg veldig fint, sier Oftedal.

- Håndballmessig må det være stor forskjell på nivået?

- Györ tok Champions League-gull i fjor, så det kan ikke bli mer utfordrende. Jeg føler det går veldig bra for meg, jeg spiller mye og trives godt. Da er det ingenting som er bedre. Jeg flyttet på grunn av håndballen, og når håndballen går fint, så går egentlig alt annet bra også, sier Oftedal.

Med Mørk

Norge står med tre strake seire før Tsjekkia og Sverige er siste hindre i gruppespillet.

Oftedal har storspilt i rollen som midtback, og nå spiller hun daglig sammen med romvenninne Nora Mørk.

- Vi har et godt lag, med gode muligheter. Nora og jeg har ikke spilt så mye sammen det siste halvåret, men jeg håper det kan skinne igjennom at vi nå er sammen både på klubblag og landslag, sier Oftedal.

My birthday girl 💃🏼❤️

A post shared by Rune Dahmke (@runedahmke) on

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!