Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stine Bredal Oftedal i EM:

Oftedal: - Jeg har kjent på mange følelser

Fra stor skuffelse til enorm lettelse på få dager.

REISTE SEG: Stine Bredal Oftedal leverte en kamp i ypperste verdensklasse mot Ungarn, bare dager etter at hun slet voldsomt mot Romania.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REISTE SEG: Stine Bredal Oftedal leverte en kamp i ypperste verdensklasse mot Ungarn, bare dager etter at hun slet voldsomt mot Romania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NANCY (Dagbladet): Norges kaptein Stine Bredal Oftedal (27) var banens beste i seieren mot Ungarn i går kveld.

- En stor lettelse, sier hun selv til Dagbladet.

Oftedal bidro med seks scoringer og 12 målgivende pasninger i 38-25-seieren. Det betyr at midtbacken var involvert i nesten halvparten av de norske målene.

Kontrastene er store fra Romania-kampen, der alle de norske spillere hadde en blytung dag. Da slet også Oftedal med å sette sitt preg på spillet.

Etter oppturen mot Ungarn, forteller Oftedal at hun har jobbet hardt mentalt for å omstille seg - og for å komme videre fra Romania-nedturen.

- Ja. Det har vært mye aktivitet i topplokket … Fryktelig mye. Det må til etter en slik kamp (Romania-tapet). Nå synes jeg vi viser oss fra en helt annen side, sier Oftedal til Dagbladet.

- Du må ha gjort mye riktig ettersom du plutselig storspiller?

- Jo. Jeg har kjent på mange følelser. Det er noe med at jeg må forberede meg som jeg skal, bli sulten og tro på at vi kan klare det. Vi må tro på seg selv. Vi må framstå bedre enn vi har gjort tidligere i EM. Vi vet vi er bedre enn vi har vist, sier Oftedal.

Store forventninger

Norge har spilt åtte strake EM-finaler og det norske håndballpublikumet er blitt vant til medaljer. Både bookmakere og håndballeksperter hadde Norge som gullfavoritt før årets EM.

- Jeg synes Frankrike og Norge er de soleklart største favorittene, sa TV 3s ekspertkommentator Geir Oustorp til Dagbladet før EM.

- Jeg tror det blir norsk gull, sa TV 3s Frode Scheie før EM.

Etter en rotete start er landslaget på hælene, men mulighetene for semifinale er fortsatt til stede.

Oftedal har vært med på reisen helt siden EM-gullet i 2010, og nesten bare vært med på oppturer i mesterskap. 27-åringen er blitt en veteran med sin rutine.

- Det begynner å bli noen desember-måneder på rad nå i mesterskap. Jeg føler at motivasjonen og viljen er der, sier Oftedal.

- Hva tenker du om forventninger til medaljer og norske fans som booker hotell til finalehelg før mesterskapet starter?

- Det er ganske ekstremt. Med resultatene vi har hatt de siste 20 åra, er det naturlig at det er store forventningene. Men folk må forstå at det er vanskelig å vinne medaljer. Det er så små marginer, og slik er sporten. Alle forstår at det ikke bare er å reise til EM og hente medaljer, sier Oftedal til Dagbladet.

Hun trekker fram fjorårets VM-finale mot Frankrike som et eksempel:

- Jeg har tenkt mye på den VM-finalen. Det gjorde jeg i flere måneder etterpå. Det er litt det jeg mener … Ser du bort fra den kampen, så spilte vi nesten et perfekt VM. Så små marginer er det. Samtidig er det den finalen de fleste husker fra VM, sier Oftedal.

Nøkkelspiller

For at laget skal oppfylle drømmen om medalje i år, kan Oftedals form være helt avgjørende.

- Stine står fram. Hun begynner å likne seg selv, og hun trengte litt tid på å komme seg etter skaden rett før EM, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Veronica Kristiansen forteller:

- Mentaliteten i laget er så sterk. Det var noen tunge timer etter Romania-kampen, men vi måtte slå tilbake. Stine er veldig viktig for laget, sier Veronica Kristiansen til Dagbladet.

Norges neste kamp er mot Nederland tirsdag. Deretter følger Spania onsdag. Men for semifinalehåpet til de norske jentene er det like viktig at Romania slår Nederland allerede søndag kveld.

- Det er ikke bare opp til oss lenger. Det visste vi etter Romania-kampen. Vi vet at det er en fordel at Ungarn slår Tyskland og at Romania slår Nederland, sier Hergeirsson til NTB.

- Det kjennes ikke godt å være avhengig av andre. Det kommer vi i framtida til å jobbe for å unngå. Det er dumt å lene seg på det, og det var heller ikke meningen. Men nå er det slik, sier Hergeirsson ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!