SKADD: Stine Bredal Oftedal håper å være tilbake på banen i kamp til helga. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
SKADD: Stine Bredal Oftedal håper å være tilbake på banen i kamp til helga. Foto: Jon Olav Nesvold / BildbyrånVis mer

Stine Bredal Oftedals skade:

Oftedal med gladmelding til fansen

Overbevist om å være klar til EM-starten.

TELENOR ARENA (Dagbladet): Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var bare så vidt på banen i seieren mot Ungarn, der hun bommet på ett straffekast. Oftedal ble hvilt på grunn av en skade i låret. Det er dårlig nytt for norske håndballfans ei uke før EM.

Györ-spilleren er likevel optimist.

- Jeg hviler for å være på den sikre siden. Det er en kjenning i låret som kan være borte når som helst. Kanskje allerede i morgen tidlig - men man vet jo aldri helt sikkert, sier Oftedal til Dagbladet etter kampen.

Hun så lagvenninnene ha full kontroll i 25-19-seieren, men de norske jentene vant uten å storspille. Neste sjanse i Møbelringen Cup er mot Danmark lørdag, før Frankrike er siste motstander søndag kveld.

Kneskadde Nora Mørk og Oftedal har vært bærebjelker i det norske angrepsspillet de siste åra. Mørk er langtidsskadd, og hele Håndball-Norge krysser fingrene for at Oftedal skal være hundre prosent frisk innen få dager.

- Jeg håper å spille minst én av kampene i helgen. Det har gått mye bedre etter at jeg kom på samlingen. Jeg har fortsatt litt vondt, og da skal vi ikke risikere noe, sier Oftedal.

- Du rekker EM-starten?

- Det er jeg overbevist om, sier Oftedal.

- Det startet egentlig bare med en sliten muskel og jeg følte meg støl for tre uker siden. Det har vært sånn i noen uker, og jeg må unngå å få strekk, sier Oftedal, som sto over den siste kampen for Györ før hun reiste på samling med landslaget i Oslo.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er klar på hvor viktig Oftedal er for laget.

- Hun er en viktig brikke i laget. Hun har vært plaget en stund og vi tar ingen sjanser. Hun er ikke helt klar ennå, sier Hergeirsson.

Norge åpner mot Tyskland i EM lørdag 1. desember klokka 18. Deretter følger kamp mot Tsjekkia mandag 3. desember klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.

Fakta: Norge – Ungarn 25-19 (12-6)

Norge: Katrine Lunde, Silje Solberg – Emilie Hegh Arntzen 2, Veronica Kristiansen 2, Amanda Kurtovic 2, Stine Bredal Oftedal, Henny Reistad 1, Linn Jørum Sulland 2, Marta Tomac, Malin Aune 4, Marit Røsberg Jacobsen 1, Thea Mørk 2, Sanna Solberg 1, Kari Brattset 4, Vilde Ingstad, Heidi Løke 4.

Toppscorer Ungarn: Anikó Kovacsics og Anna Kovács 5.

Utvisninger: Norge 4 x 2 min., Ungarn 4 x 2

Norge møter Danmark lørdag og Frankrike søndag.