Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Og bilen går bra?

TRONDHEIM (Dagbladet): - Skyldes cuptapet bare dårlig innsats fra spillerne eller kunne du ha gjort noe annet før og under kampen? spør Dagbladet dagen derpå på Lerkendal. - Og bilen går bra? svarer Nils Arne Eggen.

Sånn svarer Rosenborg-treneren når han ikke vil svare. Ansiktet blir lærerstrengt, og replikken enda strengere. Han vil heller snakke om den manglende arbeidsinnsatsen til spillerne. Og om landslagsspillere som ikke er i toppslag etter EM.

- Vi må regne med at det er en mental utladning. De virket tunge. Spillet vårt manglet nødvendig entusiasme. Det er en lærdom RBK-spillerne må ta. Den ytre samtalen var veldig dårlig. Det var mentalt dødt.

Ærlig talt

- På oss virket det litt dødt på benken også?

- Nei, det tror jeg ikke noe på. Vi ga jo klare beskjeder, vi, sier Nils Arne Eggen.

Han mener de forberedte seg til Strindheim-kampen som til en hvilken som helst annen kamp, og at oppførselen på benken også var som den pleier.

- Dere på benken kan vel bidra til å få opp spillernes entusiasme?

- Ærlig talt. Jeg kan ikke overta det for dem. Vi jaget på mot Strindheim også, sier Eggen.

Stemningen er ellers rolig på Rosenborg-treninga dagen etter at cupbomba smalt. En gruppe barnehagebarn sitter på sidelinja og spiser nistematen sin. En gammel gubbe mumler noe om at spillere som tjener så mye, må jobbe bedre for å gjøre seg fortjent til lønna.

Så er da også både spillere og trenere fortsatt skamfulle over det som skjedde mot Strindheim.

Ikke skuespill

- Jeg spiller ikke skuespill, verken når jeg er sint eller glad. Jeg er skuffet og skamfull på vegne av alle oss i Rosenborg. Det er mitt ansvar, det, sier Nils Arne Eggen.

Han er opptatt av å se framover, og tror på bedring allerede mot Vålerenga på søndag, selv om han helt klart ser at laget ikke er i toppslag.

- Vi har spilt jevnt bra i år, men vi har ikke spilt sånne blendende kamper som vi har gjort før.

Til tross for denne innrømmelsen, nekter RBK-treneren for at han er bekymret.

- Jeg er aldri bekymret for fotball, vet du.

SER FRAMOVER: RBK-trener Nils Arne Eggen prøver å legge cuptapet bak seg og se fremover, men kan ikke love å bli like gode som i fjor høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling