...og da inviterer Lyn til Tippeliga-kamper her

Det sies om Lyn at det er den eneste klubben i Norge som kan skaffe tre hundre medlemmer i smoking på én time. Hvor mange kan stille i kjeledress og vernehjelm?

For Bislett - dit Lyn er på vei etter at klubbens mektige eier Atle Brynestad nå har fått nok av Norges Fotballforbund og Ullevaal Stadion - er ikke akkurat noen festarena. For å si det som det er etter vår lille befaring i går: Tradisjonsrike Bislett er en falleferdig skam snarere enn en arena verdig et av Norges beste fotballag.

For det eneste som har skjedd med hovedstadens verdensberømte verdensrekordarena etter at Oslos ordfører etter eget forgodtbefinnende og uten byantikvarens godkjenning begynte å rive brakka som en symbolakt på selveste millenniumsaftenen 1999/2000, er ytterligere forfall.

Bislett er derfor et trist skue.

Det eneste livet du finner på Bislett i dag, er Bislett Fysikalske Institutt rett bak Grete Waitz-statuen ved maratonporten. Resten er stengt av Park- og idrettsvesenet i Oslo kommune. Men de ansatte fysioterapeutene på instituttet slapp oss inn på den stengte arenaen fordi de ønsker reklame.

Når Lyn åpner portene den dagen isen er gått, vil ikke Bislett-navnet lyde like pirrende.

Sammenliknet med landslags-arenaen på Ullevaal er alt fælt på Bislett. Stadionet likner mest på noe man har glemt å kondemnere. Og det eneste positive vi har å si, er at toalettene er godt merket.

Men:

Hvis det som er bak de låste dørene likner på det utenfor, anbefaler vi også damene å stå og tisse.

KAN VÆRE FLOTT: På avstand er Bislett en praktfull arena. Men når du kommer nærmere, er virkeligheten en annen.
LAPPETEPPE: Under VIP-tribunene har noen prøvd å lappe sammen restene.
TRUSSEL: Forhåp-entligvis bommer du ikke på guttedassen, da blir det dyrt.