Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Og der gjorde Vincent Tan slutt på Malky Mackay

Sparket av Cardiff.

FERDIG: Cardiff City har sparket manager Malky Mackay etter lang tids uro. Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
FERDIG: Cardiff City har sparket manager Malky Mackay etter lang tids uro. Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan Vis mer

(Dagbladet): Cardiff-manager Malky Mackay er løst fra sine plikter med umiddelbar virkning, melder klubben på sine hjemmesider.

- En ny manager vil bli ansatt og presentert ved en senere anledning, heter det i pressemeldingen.

Mackay har vært på tynn is i ukevis, og den omstridte klubbeieren Vincent Tan truet med å sparke manageren allerede like før jul, da han i en epost ba skotten si opp.

E-posten skal ha vært lang og detaljert, og den malaysiske milliardæren la visstnok ut om sine begrunnelser for hvorfor han mente Cardiff-manageren måtte finne seg en ny jobb.

Stemningen mellom de to har ikke vært god etter at klubbeieren gikk ut og sa at de ikke kom til å bruke én neste krone i overgangsvinduet i januar. Likevel fikk Mackay sitte videre - i noen dager.

AVSTAND: Cardiff-eier Vincent Tan øverst til venstre i bildet, Mackay på sidelinja. Forholdet mellom de to har skrantet lenge. Foto: SCANPIX/REUTERS/Rebecca Naden
AVSTAND: Cardiff-eier Vincent Tan øverst til venstre i bildet, Mackay på sidelinja. Forholdet mellom de to har skrantet lenge. Foto: SCANPIX/REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

Skotske Mackay førte Cardiff til den engelske toppdivisjonen ifølge NTB for første gang på 51 år sist sesong, men har levd under konstant press.

Siden Vincent Tan kjøpte klubben i 2012, har han gjort seg stadig mer upopulær blant supporterne. Tan byttet tidlig ut den blå hjemmedrakten klubben brukte i over 100 år med rød drakt.

Det ble også bråk da han kvittet seg med sjefsspeider Iain Moody, Mackays høyre hånd i klubben, og erstattet ham med 23 år gamle Alisher Apsaljamov, visstnok sønnens kamerat.

Nylig kjøpte Tan den bosniske klubben FK Sarajevo, som etter hvert skal ha et samarbeid med Cardiff.

Waliserne er nummer 16 i Premier League, med 17 poeng etter 18 kamper. Fire seire og fem uavgjort har det blitt så langt i ligaen, men bare fem poeng på de siste åtte kampene.

UPOPULÆR: Cardiff-supportere har lenge luftet misnøyen med eier Vincent Tan. Foto: SCANPIX/AFP / PAUL ELLIS
UPOPULÆR: Cardiff-supportere har lenge luftet misnøyen med eier Vincent Tan. Foto: SCANPIX/AFP / PAUL ELLIS Vis mer