GIKK BRA TIL SLUTT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen og assistent Ola By Rise jubler etter at seieren er et faktum på Antonis Papadopoulos stadion i Larnaca.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
GIKK BRA TIL SLUTT: Landslagssjef Egil Drillo Olsen og assistent Ola By Rise jubler etter at seieren er et faktum på Antonis Papadopoulos stadion i Larnaca. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Og dette gjør vi frivillig?

Drillo led seg gjennom andre omgang mot Kypros.

||| • Se alle mål og høydepunkter her!

LARNACA/OSLO (Dagbladet): Kypros - Norge 1-2.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen fortalte Dagbladet i går at det verste han vet ved jobben er ulidelig spennende kamper, som når man for eksempel leder med ett mål og oppgjøret går mot slutten.

Ikke rart han led seg gjennom andreomgang mot Kypros i kveld.

- Da det var fem minutter igjen, sa jeg til Ola (By Rise) at «dette gjør vi frivillig, det er ikke til å tro», sier Drillo til Dagbladet.

Skuffende etter pause
For etter en strålende førsteomgang var Norge tafatte etter pause, inviterte Kypros inn i kampen, og holdt på å rote bort to poeng mot slutten.

- Grunnlaget legger vi i første omgang, vi har god kontroll og det ser veldig greit ut.. Det som skjer i andre omgang er litt skuffende og overraskende, men etter reduseringa fikk de litt ekstra energi og vi sleit litt. Vi kom litt for seint inn i ballfører, og mistet litt struktur på midtbanen, sier Drillo.

- Jeg ser ikke bort fra at om vi hadde holdt litt lenger, så kunne vi punktert kampen. Men det ville vært jævlig bittert å miste de to poengene mot slutten.

Ser veldig lyst ut
Heldigvis holdt det helt inn. Og med ni poeng på tre kamper lukter det en plassering i topp to i kvalikgruppa, og etter hvert også mer og mer av EM.

- Nå ser det veldig lyst ut. Vi har tatt føringa i gruppa, og det er en veldig god følelse. Nå har vi et par måneder før vi møter Danmark, og der har jeg hørt sterke rykter om at det blir fullt, sier Drillo.

- Jeg står ved det jeg har sagt, vi må antakelig avgi poeng mot Island og Kypros hjemme for å miste andreplassen. En playoff kan bli hva som helst, det er hvertfall ikke i utgangspunktet mer enn 50/50. Så det er førsteplassen som frister mest her. Vi skal være med i hele 2011, og det blir gøy, sier han, og skryter av målene Norge leverte:

- Begge scoringene var flotte, den første etter en overgang, den andre mot etablert. Det var mange trekk og det gikk fort, og så viste John Carew seg fra sin beste side.