...og dette sier klubbene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frank Grønlund,

formann i Lillestrøm:

- En dag går det kanskje galt. Vi vet at vi kan komme ille ut økonomisk, men er mer optimister nå enn foran fjorårssesongen. Fortsatt er det totale kostnadsbildet for høyt. En av grunnene til det, er at spillerne sitter på lange kontrakter. Halvveis i sesongen vil vi ta en oppsummering. Er vi ute å kjøre da, må vi sette i gang tiltak à la fjoråret.

Terje Martinsen,

daglig/sportslig leder i Skeid:

- Jeg har ingen forutsetninger til å spå konkurser. Men alle mener jo at lønnsnivået i toppfotballen ligger for høyt.

- Skeid kan få det tøft nok, men vi skal klare å få det til å gå rundt. På hjemmekampene har vi budsjettert med 1500 tilskuere.

Erik Holmberg, leder i Odd:

- Vi er så naive å tro at det er mulig å kombinere høy sportslig satsing med et nøkternt budsjett.

- Hvis Odd skal slås konkurs, blir det over våre lik. Vi vil aldri la en vanskelig økonomisk situasjon gå ut over andre. Følgelig blir det verken akkord eller konkurs hos oss. Får vi trøbbel med økonomien, må vi redusere de sportslige ambisjonene.

Gunnar Wilhelmsen,

formann i Tromsø:

- Spådommene til Ola Mæle kan være reelle. For at økonomien ikke skal bli for problematisk, er klubbene hvert år avhengige av å selge spillere i millionklassen.

- Tromsø har en egenkapital på ni millioner kroner. Det gjør at vi kan gå underskudd på 1999-sesongen, uten å være nær konkurs.

Hans Einar

Holth,

daglig leder

Kongs-

vinger:

- Det kan ikke fortsette som nå, hvor de forskjellige AS-ene går mange millioner kroner i underskudd. Ingen tvil om at noe må gjøres.

- Jeg er ikke redd for økonomien i Kongsvinger. Men vi er nødt til å være beskjedne. På sikt må vi få inn nok penger så det går rundt.

Tore Jobs, daglig leder i Moss:

- Jeg tror ikke på noe konkursras i norsk toppfotball. Det er lite spilleroverganger i år. Det viser etter min mening at klubbene besinner seg, og ikke handler over evne. ASäene verken er eller blir betraktet som soveputer.

- Moss er ikke i faresonen økonomisk. Vi er nøkterne, og innser at vi ikke kan drive klubben som de store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer