Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

... og disse var også med

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet.no): Philip Boit mistet skia og brukte to minutter på å finne den igjen. Men han imponerte Bjørn Dæhlie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, det må jeg si, sier Bjørn til Dagbladet.no.

- I Nagano slo jeg ham med 23 minutter. Nå er han bare ti minutter bak. Det er resultatforbedring som rett og slett er imponerende, sier Bjørn om den kenyanske vinter-olympieren.

Boit (30) er den første kenyaner som har vært med i vinter-OL. Han har bodd og trent i Finland i flere år. Nå har han flyttet hjem vtil Eldoret i Kenya, hvor treningsmulighetene ikker fullt så gode.

Boit ble berømt da Bjørn Dæhlie sto i mål og ventet på ham etter ti-kilometeren i Nagano. Boit kom inn 23 minutter etter seiersmaskinen fra Nannestad. Men den gangen framsto de begge som vinnere.

Boit har hatt Dæhlie som sitt store forbilde i alle år, og har også oppkalt et av sine tre barn etter den norske skikongen.

Men selv om Boit stadig nærmer seg teten, gikk det også denne gangen for seint til å få starte på andre del av jaktstarten.

Men i motsetning til i Nagano, kom han i alle fall ikke sist denne gangen.

Boit slo nemlig-superveteranen Arturo Kinch (45) med over fem minutter. Og han hadde også Jayaram Khadka fra Nepal og Isaac Jayaram bak seg på lista.

Det til tross for at han mistet den ene skia underveis - og brukte to minutter på å finne den igjen.

SIST, MEN GLADEST: Isaac Mendoli fra Kamerun. Han ble helt sist, slått av Mühlegg med 19 minutter og 33 sekunder.
ELDST: Arturo Kinch fra Costa Rica, husker du ham fra VM i Oslo? Han er med enda, 45 år gammel.
<B>GAMLE VENNER:</B> Philip Boit og Bjørn Dæhlie.
Hele Norges coronakart