Og et italiensk mareritt

Cassano vant kampen for Italia på overtid. Og trodde det holdt.Kampen minutt for minutt.

(Dagbladet.no): Oppgaven var grei for Italia før kveldens kamp mot Bulgaria. Kampen måtte vinnes.

Men det så ikke helt ut som om stjernene hadde forstått alvoret. For de ti første minuttene ble en oppvisning i feilpasninger og unøyaktig spill. Og til tross for at bulgarerne ikke hadde mye å by på, var ikke italienerne i scoringsform.

Del Piero satt ballen utenfor et tomt mål. Cassano sendte ballen umotivert to meter utenfor fra sju meter. Og sånn fortsatte det. Helt til Bulgaria fikk straffe.

Oppoverbakke

Den satt Martin Petrov enkelt i mål. Da var det ikke bare regnet som føltes som en kalddusj for italienerne.

- Vi ga vekk en straffe, men jeg så i hvert fall et par forseelser som kunne gitt oss den samme muligheten til å score, sier Italias landslagssjef Giovanni Trapattoni til nyhetsbyrået Reuters.

Etter pause fikk vi se et helt annet italiensk lag. Fra første minutt satt de et enormt trykk på Bulgaria. Og fikk lønn allerede etter to minutter.

Perrotta kriget inn utlikningen etter en tenniskamp mellom keeper Zdravkov og den bulgarske tverrliggeren. Derfra og ut var det egentlig bare snakk om hvor stor seieren skulle bli.

Trodde alle.

Glimrende Buffon

Men italienerne fortsatte å bomme på sjansene sine. Ettervhert var det nærmest et mirakel at de ikke ledet med tre eller fire mål. Og da ble det tidvis farlig bakover.

Berbatov fyrte med skarpt på et frispark fra seksten meter, og hele Italia takket Buffon for at det fortsatt var håp om avansement. Og omtrent samtidig som Sverige utliknet i Porto reddet han da Martin Petrov kom alene gjennom.

Bare for å se Antonio Cassano smelle ballen i krysset i det påfølgende angrepet. Og til det de trodde var avansement.

Jobben var gjort. Det var bare å glede seg.

Skuffelsen

Og i det Cassano løp smilende mot den italienske benken var det ekte glede å se i de blaserte ansiktene. Da han og de andre spillerne nådde fram, ble det snudd til ekte skuffelse.

Beskjeden fra Porto hadde allerede nådd den italienske benken. Og marerittet var et faktum. For italienerne.

Til alle som lurer på hva Trapattoni tenker etter 2-2 kommer det her:

- Jeg tviler ikke på at kampen gikk korrekt for seg.

PS! Resultatene betyr at Francesco Totti ikke får spytte på norske landslagsspillere i VM-kvalikkampen i september. Han er fortsatt utestengt.

SÅ LANG NEDE: Matchvinner Antonio Cassano tror nesten ikke det er sant at Sverige og Danmark har snytt ham for kvartfinaleplass.