..og Evans forlater Liverpool

Etter 33 år i Liverpool er det slutt: Manager Roy Evans slutter i klubben etter dårlige sportslige resultater.

Evans har i høst delt managerstillingen sammen med franskmannen Gerard Houllier, som fortsetter alene som sjef. Liverpool var villige til å la Evans få en ny stilling i klubben - som administrerende manager. Men Evans takket nei.

- Hvis Gerard skulle få en hederlig sjanse, var det best at jeg forlot klubben, sa Evans.

Eks-manageren har vært i Liverpool i hele 33 år. Som 17-åring begynte han som venstreback for klubben - uten den helt store sportslige suksessen. I perioden 1973-83 trente så Evans Liverpools reservelag, før han ble oppgradert til trener for Liverpools A-lag i 1983. I 1994 ble han så klubbens manager.

Under Evans ledelse har Liverpool vunnet ligacupen i 1995, vært i FA-cupfinalen - i tillegg til at de har vært blant de fire beste i serien hvert år.

Ikke verst, men altfor dårlig for Liverpool som har vunnet den engelske serien 13 ganger siden 1959.

Evans har vært under stort press den siste tiden. Dårlige resultater - i tillegg til at de røyk laget ut av ligacupen da klubben tapte 3-1 for Steffen Iversen og Tottenham tirsdag. Evans er imidlertid ikke enig i at han har mislykkes:

- Dette er en sørgelig dag for meg, og jeg vil gjerne gi spillerne honnør for alt arbeidet de har nedlagt. Jeg vet de har det som skal til for å få Liverpool tilbake til toppen, sa den nedbrutte eks-manageren.