... og her er nok en svensk lirare

Eks-Stabæk-ving Christian Wilhelmsson driblet på TV. Samuel Wowoha (27) driblet på Nadderud. Og storspillet reddet et inderlig fortjent poeng for hjemmelaget.

NADDERUD (Dagbladet): Ingen hadde det travlere enn Stabæks innleide svenske vingverken på banen eller i garderoben etter kampen. For Samuel Wowoha skulle hjem og se EM-kampen mellom Sverige og Bulgaria. Men først var han arkitekten bak drøssevis av Stabæk-angrep. Det viktigste kom ett minutt før slutt. Wowoha la nydelig inn til Christian Holter som serverte Thomas Finstad 1- 1-scoringen - og et poeng som ikke engang tilskuer Nils Arne Eggen kunne si var ufortjent.

-  Jeg synes vi gjør Rosenborg dårlige. Vi viser en utrolig lagmoral. Dessverre trenger vi mange sjanser for å score. Vi må lære oss å bli kaldere foran mål, sier Samuel Wowoha til Dagbladet.

Best i medgang

Svensken, som opprinnelig kommer fra Liberia, er på utlån fra Djurgården ut sesongen. Men Stabæk har opsjon på å kjøpe 27-åringen. Og blir neppe mindre interessert i å hente Wowoha etter gårsdagens praktkamp. På et Stabæk-lag som har slitt denne sesongen (nr. 11) har svensken vært en av få lyspunkt.

-  Samuel slet litt i begynnelsen med å tilpasse seg norsk fotball. Her er det en mer fysisk spillestil enn i Sverige. «Sammy» er en entertainer som vi kan få mye glede av. Men sånne spillere er også bedre når vi har medgang, mener Stabæk-trener Gaute Larsen.

Og medgang hadde Bærum-laget mot Rosenborg i går. Midtbaneduoen Tommy Stenersen og Tom Stenvoll tok ut en usedvanlig svak Fredrik Winsnes, og på kantene var Wowoha og danske Mads Jørgensen gode.

Dagbladet talte 12 målsjanser. Andre talte både 15 og 16.

-  Både jeg og andre burde scoret flere, sier målscorer Thomas Finstad.

-  Det var et konstant trøkk i hele 1. omgang. Men vi vet at Stabæk er gode her, sier RBKs bestemann Espen Johnsen.

God statistikk

-  Jeg tror vi hadde flere sjanser i dag enn da vi slo dem 6- 1 på Lerkendal i fjor, sier trener Larsen. Hans RBK-statistikk er unik i norsk fotball. I de siste sju kampene har Larsen 3 seire, 3 uavgjort og bare ett tap mot RBK.

-  Vi er i en tabellsituasjon der vi er nødt til å spille godt mot andre lag enn Rosenborg også. Men nå tror jeg vi er i ferd med å finne tilbake til vår egen identitet. Det var noen kamper der vi prøvde å være kyniske, men det passet oss ikke, sier Larsen.

-  Du ville kanskje bare spilt mot Rosenborg, du?

-  Tja. He-he, sier Gaute Larsen.

Irritert By Rise

Rosenborg-trener Ola By Rise kunne ikke helt ha kjent igjen laget som leverte solid spill mot både Hamkam og Bodø/Glimt.

Den offensive samhandlingen fungerer ikke for trønderne - og i går var det også noe tafatt og upresist over Rosenborg-laget

-  Dette var tre skritt tilbake. Noe bedre i andre omgang. Men vi var nest best i altfor mange dueller, oppsummerer en irritert RBK-trener i garderoben etter kampen.

-  Hadde vi rodd i land 1- 0 her, så hadde vi vært dyktige - og heldige. Det ville vært et nesten-ran, mener By Rise.

ENTERTAINEREN: Samuel Wowoha regisserte mange Stabæk-angrep i går. Her fyrer han av et skudd uten at Vidar Riseth rekker fram. Fredrik Winsnes i bakgrunnen.