- Og her kommer Ole Einar inn til skyting

Det krøllet til seg for kommentatorene i NRK-sporten i dag.

For mens vi satt og så på at Lasse Kjus kjørte inn til andreplass i utfor i Chamonix, var det Kjell Kristian Rike, John Herwig Carlsen og Ola Lunde som kommentererte rennet.

Feil lyd tok over

Eller, de kommenterte ikke utforen, de kom plutselig inn fra Slovenia og snakket om skiskyting, mens bildene viste alpint.

Til og med et limerick om Ole Einars utmerkethet fikk vi med oss, mens det gikk nedover hos utfor-karene.

- Frode Andersen med startnummer 13 har gått forbi Gjelland, sa Carlsen, mens vi kikket på Holzknecht som kjørte ned utforløypa i Chamonoix.

Glødende telefonlinjer


Oppe i NRK-sporten har det vært stresset stemning i dag.

- De holder på å ordne det nå. Hva som egentlig har skjedd vet jeg ikke, det kan dreie seg om linjeskifting eller noe annet, sier en av de ansatte vi snakket med på Marienlyst.

Feilen ble rettet rundt 13.10, alpinrennet startet 12.10.

Hvor lenge kommentarene var feil vil ikke NRK si, men de mener i alle fall det var mindre enn 15 minutter.

De som hørte på sendingen kunne konstatere at vi fikk høre mye om skiskyting, rotet må ha vart i minst 10 minutter. Og det legger folk merke til:

- Telefonen har ikke stått her. Vi har forsøkt å svare på publikumshenvendelser samtidig som vi har jobbet på spreng med å rette feilen, det er veldig mange som ringer inn, opplyser NRK.

Feilen ble rettet rundt 13.10, og da var det igjen Lars Lystad og Paul Arne Skajem som kommenterte utforen.

Kommentarene vi hørte kom fra jaktstarten i skiskyting fra Slovenia som startet 13.00, men som NRK sendte 13.30. Også da dette rennet ble sendt dukket de tekniske feilene opp igjen, med lange perioder uten lyd.

<B>OLE EINAR:</B> Mens bildene viste alpingutta snakket TV-kommentatorene om skiskyting.