Og, kjør!

Innta plassene. I natt gikk starten i årets Formel-1- sirkus i Melbourne i Australia.

Michael Schumacher (35) ble presset til det ytterste av finske Kimi Räikkonen (24) i kampen om VM-tittelen i fjor. I år har finnen planer om å få kiseren av F1 til å abdisere.

Sesongåpningen gir kanskje den første pekepinnen på om Michael Schumacher vil plukke opp sin sjuende VM-tittel når fart- og lydeldoradoet rundes av i Sao Paulo i Brasil i slutten av oktober. Eller om tronen blir overtatt av finske Kimi Räikkonen.

Räikkonen var tyskerens eneste reelle utfordrer i fjor - og endte bare to poeng bak legenden i VM-sammendraget.

70-1

De to poengene har irritert Räikkonen i hele vinter. 24-åringen fra Espoo i Finland vant bare ett løp forrige sesong - men pushet Schumacher til siste slutt fordi han nesten alltid blandet seg inn i tetstriden.

Egentlig er det litt urettferdig å sammenlikne. Michael Schumacher har 70 seirer og seks VM-gull. Kimi Räikkonen har vunnet ett løp på 50 starter.

Men Räikkonen bryr seg ikke om tall. Bare fart.

Hans McLaren skal ha fått mer av nettopp det siden i fjor. Og Kimi mer rutine og selvtillit.

- Fjorårssesongen lærte meg mye, men dessverre manglet vi litt fart til å nå helt til topps. Etter andreplassen i fjor er det normalt at det forventes mer av oss i år. Det gjør jeg selv også, sier Kimi Räikkonen.

Som vanlig er det mye spenning og nervøsitet i teamene foran sesongstarten. Hvem har forberedt seg best?

Suverent raskest

Testkjøringa i Albert Park i går ga i så måte Ferraris konkurrenter noe å gruble på før bilene slippes løs for alvor natt til søndag:

Schumi og stallkollega Rubens Barrichello knuste det nærmeste teamet med over ett sekund på hver eneste runde.

Ferraris nye bil F2004 var faktisk så rask at Schumacher etter testkjøringa i går gjorde alt han kunne for å tone ned de utrolige rundetidene.

- Jeg er naturligvis glad for at bilen virker sterk og at den svarer til forventningene etter en vinter med testing. Men det er ingen grunn til å lese for mye av rundetidene. Det er altfor tidlig å si om det er en indikasjon på styrkeforholdet.

Kimi Räikkonen hadde bare tiende beste rundetid i går. På grunn av den nye regelen som bare tillater en motor for hver VM-runde sparte han på kreften.

- Vi fokuserte på å ta rett dekkvalg. Jeg er ikke helt fornøyd med bilens innstillinger ennå. Med noen justeringer vil vi gjøre det bedre i dag, sier Räikkonen.

Schumacher gikk bare rundt og smilte etter endt test. Og til de som mistenker at den seksdobbelte verdensmesteren begynner å bli mett eller gammel, så er det ingen ting som tyder på det.

Hør bare:

- Jeg har vunnet alt som er å vinne, men jeg sier ikke nei til en tittel til. Jeg elsker denne sporten; konkurransene, farten og spenningen. Det er dette jeg lever for, og det ligger ikke i min natur å være nest best.

Så vet du det, Kimi.

<B>Michael Schumacher</B>