...og Lillestrøm satser på å trene basketball

LSK har kuttet litt ned på styrke og spenst-trening, og satser heller alternativt på basketball for å øke spensten og smidigheten.

SKEDSMO/OSLO (Dagbladet): I kampen for å ta igjen storebror i Trondheim, tar LSK én gang i uka i bruk alternativ trening for å øke trivselen, spensten og smidigheten.

- Vi startet med basketball i vinter som et alternativ til tradisjonell styrketrening. Vi slet med en del belastningsskader og en del ryggplager. Vi er ute etter å forbedre koordinasjon, spenst og smidighet, og da vet jeg at basketball hjelper på det, sier LSK-trener Arne Erlandsen.

Men:

Til dem som måtte være i tvil. Fotballøktene er fortsatt de aller viktigste hos de kanarigule.

- Vi ligger i snitt på seks, sju balløkter i uka, inkludert kamper. I tillegg kjører vi individuelt tilpassede økter på styrke, og restitusjon.

Og når det sparkes ball på Romerike, så tenker de i utganspunktet helt likt som i Trondheim.

- Jeg vektlegger høy kvalitet og intensitet på balløktene. Det er det viktigste, sier Erlandsen, som ikke er overrasket over at RBK prioriterer det samme.

- Og Rosenborgs største fortrinn er at de har veldig gode treningsfasiliteter, så de greier å holde høy kvalitet på for eksempel teknisk trening.

At LSK trolig har flere økter enn RBK hver uke, tror ikke Erlandsen betyr all verden.

- Generelt sett mener jeg at det er viktig å trene mye. Man blir i alle fall ikke dårligere av å trene mye.