og nå krangler legene om Kjersti

Kjersti Grini (26) må igjen ta en pause fra håndballen, etter nye problemer med det korsbånd-opererte kneet. - Hun burde ha ventet med landslagscomebacket til høsten og må i hvert fall stå over EM-kvaliken mot Frankrike om en måned.

Det mener legen Ove Austgulen, som opererte Kjersti i august i fjor. Landslagstrener Marit Breivik vil ikke garantere at en av lagets viktigste spillere skal sitte på tribunen under de avgjørende EM-kampene mot Frankrike (29.4. og 3.5.).

- Det er et par uker fram til uttaket, og vi kommer til å vurdere Kjersti ut fra situasjonen midt i april, sier Marit Breivik.

- Kjersti burde konsentrert seg om spill for Tertnes og holdt seg unna landslaget fram til sommeren. Men når hun i samarbeid med landslagsledelsen har valgt å starte så tidlig, er avgjørelsen deres, hevder Ove Austgulen, som også er lege for Tertnes Håndballklubb.

Landslagslege Odd Arne Daljord ser liten forskjell på om Kjersti spiller på klubblaget sitt, Tertnes, eller på landslaget.

- Ove Austgulen har friskmeldt henne for klubbspillet i Tertnes, og det er han som styrer hele prosessen.

- Men det høres underlig ut at Kjersti skulle kunne spille for klubben, men ikke på landslaget, sier Daljord.

Ove Austgulen mener Kjersti må ta deler av ansvaret selv:

- Selv om du heter Kjersti Grini og trener fem timer daglig i oppbyggingsperioden, må du ta dine forholdsregler, sier han.