Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

...og nå skal laget Nordlie trente spille om opprykk

Kongsvinger slo Sogndal.

PÅ VEI MOT OPPRYKK:
Kongsvinger takker supporterne for god innsats etter seier i kvalikkoppgjøret mot Sogndal på Gjemselund fredag.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
PÅ VEI MOT OPPRYKK: Kongsvinger takker supporterne for god innsats etter seier i kvalikkoppgjøret mot Sogndal på Gjemselund fredag. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

||| Kongsvinger - Sogndal 3-1

KONSGSVINGER (Dagbladet): Kongsvingers verste fiende i opprykksfinalen er egen psyke. I kveld holdt det på å gå helt galt. 

I første omgang var det Tippeliga-takter over laget. Etter pause lignet det mer på et nervesanatorium på utflukt.

Flaks da, at den Tippeliga-like fotballen hadde gitt to lekre mål, først et utsøkt 20-meter frispark fra Randal Brenes som kilte stolperota.

Så et like lekkert hodestøt fra Magnus Sylling Olsen som Piotr Leiciejewski — av noen kalt Nordens beste keeper — var sjanseløs på.

Så stokket alt seg. Om det var frykten for å feile, eller troen på at alt gikk av seg selv som ødela, er vondt å si. Men spillet som kan gi håp om et liv i Tippeligaen var plutselig borte.

Sogndal reduserte ved Ulrik Flo på overtid, og etter pause var det mest Sogndal det handlet om. Og KIL-panikk.

Men Sogndal kan bare takke seg selv for at de ikke klarte å utnytte et overnervøst KIL-lag. 

GJORDE JOBBEN:
Kongsvingers Randall Brenes løftes av Kai Olav Ryen etter å ha satt inn 1-0 mot Sogndal i kvalifiseringskampen til tippeligaen i fotball.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
GJORDE JOBBEN: Kongsvingers Randall Brenes løftes av Kai Olav Ryen etter å ha satt inn 1-0 mot Sogndal i kvalifiseringskampen til tippeligaen i fotball. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

Og så lenge de ikke klarte det, viste de også at de ikke har noe i Tippeligaen å gjøre — ennå.

Mot slutten, da Sogndal satset alt framover, fikk KILs Kai Risholt — som i fjor tapte opprykkskvaliken som Sogndal-spiller — ei gavepakke og pirket inn 3-1 og opprykksfinale mot Sarpsborg. Uten gårsdagens nerver, kan det gå bra.

- Vi gjør som skiløpere og syklister og går rett på trening, sier Kongsvinger-trener Øyvind Eide.

For å være best mulig forberedt til to kamper mot Sarpsborg, startet KIL forberedelsene allerede i kveld. Etter kampen bare det rett på restitusjonstrening på ergometersykler.
- Det blir ei økt i morra også. Vi har to tøffe kamper foran oss. Sarpsborg kjenner oss godt, og vi tapte 0-1 der i serien.

KIL-treneren er likevel fornøyd med at det er Sarpsborg, og ikke Fredrikstad som blir motstander i dobbeltkampen om en tippeligaplass.

- Skal du først møte et tippeligalag er det best med én kamp, og ikke to, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media