...og slik ble fagjuryens lag

Tidenes landslag i 3-5-2-formasjon - med Svein Fjælberg og Hallvar Thoresen på hver sin flanke. Det ble resultatet av ekspertpanelets konferanse torsdag kveld. Panelet har bestått av Arne Scheie, Knut Thorbjørn Eggen, Petter Belsvik og Dagbladet.

Her er juryens begrunnelse:

Erik Thorstvedt (97)

 • Selvskreven. En spiller som ble kåret til en av USA-VMs beste, ligger naturligvis godt an. Hadde en rekke fantastiske redninger, og tabbene kan telles på en hånd.

Rune Bratseth (60)

 • Ekstrem spenst og hurtighet, kombinert med stor spilleforståelse. Stort balltalent. Kunne blitt en ener i alle ballspill. Sammen med Thorstvedt den store profilen i den første VM-kvalifiseringen under Drillo.

Einar Jan Aas (35)

 • Ble kaptein på regjerende europacupmester Nottingham etter overgangen fra Bayern München. Fysisk sterk, trygg teknikk, og utsøkt spilleforstålse. Litt overdrevet: Aas slapp å løpe etter folk, han sto der de kom.

Ronny Johnsen (39)

 • Sikker, rask - og meget allsidig. Har ferdigheter til å bekle alle plasser på banen, men det er som midtstopper han tilhører den ypperste europeiske eliten. Er blitt tøffere i duellene og roligere med ballen.

Svein Fjælberg (33)

 • Hadde fart og teknikk til å utfordre, men var først og fremst bortimot umulig å passere. Hadde passet utmerket som høyre flankespiller i en midtbanefemmer. Skadeproblemer forhindret en stor internasjonal karriere.

Erik Mykland (57)

 • Tenkte noen sekunder raskere enn de andre. Leste spillet, og snappet opp ballen. Litt misforstått spillertype i landslaget: Folk forventet det spektakulære, men Myggen var først og fremst en arbeidsmaur og tilrettelegger.

Kjetil Rekdal (72)

 • Strateg. Sentral i alle kamper under Drillo. Ærgjerrig vinnertype som har scoret mange viktige mål. Best huskes nok 1-0 mot Mexico i USA-VM, 2-1-straffen mot Brasil i VM, og tre på rappen de siste 10 minuttene mot Ungarn.

Tom Sundby (39)

 • Offensiv midtbanespiller med fint driv. Meget ballsikker, god i lufta, målfarlig, flink til å variere i pasningsspillet. En norsk utgave av Zinedine Zidane. Dessverre redusert av skader.

Hallvar Thoresen (50)

 • Dyktig til alt. Hurtig, teknisk, god i lufta, en meget god takler, og målfarlig. Kanskje den enkeltspilleren som har hatt størst betydning for et norsk landslag.

Tore André Flo (31)

 • Ekstrem teknikk i en ekstrem kropp. Har et ballmottak i vanskelige situasjoner som svært få andre. God fysikk, driblesterk, arbeidssom og bevegelig. Og fortsatt store utviklingsmuligheter.

Tom Lund (47)

 • Mannen med steget. Fantastisk spiller. Rask, teknisk, og like dyktig med begge bein. Så god at han ble upopulær på alle bortearenaer. Ærgjerrig perfeksjonist, aldri fornøyd med seg selv.

Reservebenken: Frode Grodås, Per Egil Ahlsen, Pål Jacobsen, Arne Larsen Økland, Lars Bohinen, Henning Berg og Anders Giske.

Antall landskamper i parentes.

EKSPERTENES DOM: Fagjuryen besto av Moss-trener Knut Torbjørn Eggen, Arne Scheie fra NRK, Dagbladets Øyvind Monn-Iversen og Petter Belsvik fra Stabæk.