Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Og taperen stakk

MOSKVA (Dagbladet): Sør-Koreas presidentkandidat, Un Yong Kim (bildet), sjokkerte hele IOC da han stakk av fra kongressen før stemmetallene ble kunngjort. Han nektet å gratulere Jacques Rogge som ny president. - Det er leit å se så dårlig sportsånd, sier Gerhard Heiberg til Dagbladet.

Spenningen var stor etter avstemningen fordi Juan Antonio Samaranch hadde bestemt at kunngjøringen skulle skje i Moskvas Column Hall - samme sted som han ble valgt til president for 21 år siden. Samtlige delegater og alle mediefolk ble derfor fraktet i busser til denne bygningen for å overvære utnevnelsen av den nye presidenten.

Men alle som var der la merke til at Un Yong Kim manglet blant IOC-medlemmene som sto oppstilt på podiet.

Kim ble opprørt og forbannet da IOCs etiske kommisjon kalte ham inn til avhør for å få vite om det var sant at han har tilbudt IOC-delegater en lønn på 450000 kroner i året i et forsøk på å «kjøpe seg» flere stemmer foran avstemningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling