Og vips så er det helten Solskjær vi pisser på

Sarpsborg-trener Roar Johansen dro til Røros og en kamerats bryllup. Ole Gunnar Solskjær og Molde ble sendt rett i gapestokken.

NÅ KOMMER SNART: folk til å si at Ole Gunnar Solskjær ikke er noe tess, at han er uerfaren og overvurdert og at en god avslutter nødvendigvis ikke blir en god trener, sa en Sarpsborg-supporter til meg etter kampslutt i går kveld.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NÅ KOMMER SNART: folk til å si at Ole Gunnar Solskjær ikke er noe tess, at han er uerfaren og overvurdert og at en god avslutter nødvendigvis ikke blir en god trener, sa en Sarpsborg-supporter til meg etter kampslutt i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Oslo - lørdag 19. mars

 - NÅ KOMMER SNART folk til å si at Ole Gunnar Solskjær ikke er noe tess, at han er uerfaren og overvurdert og at en god avslutter nødvendigvis ikke blir en god trener, sa en Sarpsborg-supporter med United-hjerte da jeg var på vei hjem fra Sarpsborg Stadion i går kveld.

DA HADDE JEG allerede fått et par tekstmeldinger som beviser at skadefryd fortsatt er en godt gående drift i den norske fotballfamilien.

 "Godeste Solskjær skal nok få merke overgangen fra en skjermet tilværelse i Manchester, ja ....... Blir vel stilt et og annet spørsmål allerede i dag..?" skrev en kollega i en sms i det dommeren blåste av kampen.

 "Hva var det jeg sa?????" kom det fra en kamerat som så vidt meg bekjent ikke har sagt et ord om Ole Gunnar Solskjærs forutsetninger og kvaliteter i oppkjøringa til Tippeligaen.

OG EN ANNEN (som holder med Vålerenga) skrev "Tida er inne for å behandle Solskjær slik du herjet med Martin Andresen i over to sesonger. Vis deg som en mann. Skriv at Solskjær ikke er god nok".

Det er mange som er hardt farget.

ANDRE, SOM DENNE aktøren fra fotballindustrien, er mer nøktern, saklig og drepende i sin kritikk:

"God kveld, Morten. Så kveldens TL-kamp. Dette Molde-laget må da være grusomt overvurdert. Et svært ordinært lag som fortsetter der de slapp i fjor, men nå med en uerfaren hovedtrener som i tillegg starter med alt for mange afrikanere - på en gang. Men flott å se et norsk lag som tør å spille ball og en annerledes fotball enn den toppfotballsjefen og NFF-sekta preker. Dagens resultat var ikke bare en seier for Sarpsborg, det var en seier for fotballen. Og — hvem tør sette spørsmålstegn ved integriteten til OGS? Og hans relasjoner til agenter og økonomiske interesser i agentfirmaer? Henning Berg var fast på Man U, men har d ikke. OGS var reserve på det samme laget., men har i Norge, uvisst hvorfor, blitt en helgen, en untouchable sådan. Ha en god kveld."

DAGBLADET OG UNDERTEGNEDE er blant de som i denne sammenheng har overvurdert Molde. Vi tippet dem på fjerdeplass. Det tror vi fortsatt på. Men tabelltips er tabelltips — til irritasjon og forlystelse. Det fikk jeg merke i to andre sms?er også.

Hvis du ikke tipper "riktig" så har du jo feil.

"Bra dagbok (gårsdagens om Solér) igjen, men skivebom på dobbeltsiden i papir", lød den første før kampstart i Sarpsborg.

 "Wolf og VIF, der haru?n" lød den andre.

I DAG ER det Viking-Vålerenga i Stavanger. Går Martin A. og gutta på en kavring, selv om Vålerenga har skader og Dagbladet har Viking på andreplass, blir det nok noen tekstmeldinger i kveld også.