SEIERSHERRE: Sebastien Ogier fra Citroen.Foto: SCANPIX/AFP/LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN
SEIERSHERRE: Sebastien Ogier fra Citroen.Foto: SCANPIX/AFP/LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINENVis mer

Ogier brøt lagkamerat Loebs seiersrekke

Punktering ødela for franskmannen i Rally Tyskland.

Sebastien Ogier vant Rally Tyskland og brøt lagkameraten Sebastien Loebs seiersrekke.

Åtte ganger på rad hadde Loeb vunnet den tyske VM-runden, men en punktering på den siste av lørdagens fartsprøver avgjorde en ellers tett duell mellom de to Citroën-stjernene.

Loeb tapte over et minutt på punkteringen. Han tok innpå Ogier søndag, men var uten sjanse til å hente inn det tapte. Til sist sto Ogier igjen som vinner 39,8 sekunder foran lagkameraten.

Citroën kunne ikke bare feire dobbeltseier. Ogier noterte bilmerkets 78. rundeseier, og det er gjør Citroën til mestvinnende merke i rally-VM noensinne. Loeb har stått for 66 av dem, mens Ogier tok sin sjette.

Petter Solberg kjørte seg opp til femteplass søndag. Han endte 3.48 minutter bak vinneren. Foran seg på resultatlista hadde han også Dani Sordo og Mikko Hirvonen.

Henning Solberg ble nummer sju.

Rally Tyskland fikk VM-status i 2002, og Loeb tok full poengpott i de første åtte forsøkene. I det niende måtte han nøye seg med 2.-plass, men han leder fortsatt VM sammenlagt.

Ogier er toer, 25 poeng bak, men han vil gi landsmannen kamp om tittelen.

- Sebastien Loeb kjører fort og gjør få feil. Han er alltid på seierspallen, men så lenge det er en matematisk sjanse til å ta ham igjen så fortsetter jeg å tro at jeg skal greie det, sa Ogier.

Han likte det dårlig da stallen før Loebs uhell lørdag ga ham beskjed om å ta det rolig og ikke presse lagkameraten for ikke å sette dobbeltseieren i fare.

Det er fire VM-runder igjen. Den neste er Rally Australia 8.-11. september.

(NTB)