FRAMTIDEN? Strømsgodset har kunstgress på sitt Marienlyst stadion. Kunstgress-debatten er i oppsving også i Danmark.  Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
FRAMTIDEN? Strømsgodset har kunstgress på sitt Marienlyst stadion. Kunstgress-debatten er i oppsving også i Danmark. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Også danskene nærmer seg kunstgress

Fotballforbundet ser utviklingen.

||| Danskene liker ikke kunstgress, men i framtiden vil flere av banene i den danske eliteserien ha kunstig underlag.

— Jeg følger meg overbevist om at det kommer på et tidspunkt, for det er en utvikling som man ser verden over. Også i store klubber, sier DBU-formann Allan Hansen.

At det Danske fotballforbundet viser positive signaler til bruk av kunstgress vitner om ny holdning.

I Danmark er det enn så lenge ikke lov med kunstgress på øverste nivå. I Norge, Sverige, Østerrike og Russland har man for lengst åpnet for kunstgress på toppnivå. I eliteserien her hjemme har 7 av 16 lag kunstgress.

— Selv i Spania er det klubber som spiller på kunstgress. I takt med at produktene blir bedre og mer likt alminnelig naturgress, og flere spillere stifter bekjentskap med det i internasjonale kamper, så betyr det at vi kommer nærmere det tidspunktet hvor man kommer til å spille på kunstgress, sier Hansen.

Tidligere AGF-trener Poul Hansen advarer mot å bytte ut naturgresset.

— Du tar nesten alle dueller og nærkamper ut av spillet. Det blir raskere, men de intense duellene og nærkampene forsvinner. Det samme gjør betydningen av de klassiske forsvarsspillerne. Det er snakk om en helt annen fotball, sier Hansen som er ekspert i dansk TV2.

(NTB)