- Også foreldrene mine buet på meg

Nå har Walcott blitt en benkesliter.

SVAK: Theo Walcott var så dårlig mot Finland i åpningskampen at han ble tatt av til pause, og siden har han startet kampene på benken. Foto: EPA
SVAK: Theo Walcott var så dårlig mot Finland i åpningskampen at han ble tatt av til pause, og siden har han startet kampene på benken. Foto: EPAVis mer

|||(Dagbladet.no) Arsenal-manager Arsene Wenger liker dårlig at Theo Walcott ofret ferien sin for å spille U21-EM i Sverige denne måneden.

Den engelske lynvingen rekker så vidt en tur på stranda før The Gunners starter oppkjøringen til neste sesong.

Og nå har Walcott i tillegg bare blitt en reserve i det semifinaleklare mannskapet til Stuart Pearce.

Krever respekt
Walcott startet de to siste VM-kvalifiseringskampene til voksenlandslaget, men etter at han ble tatt av til pause i åpningskampen mot Finland har han startet på benken i U21-mesterskapet.

Kantspilleren er litt bitter, men han har ingen problemer med å forstå at han ble tatt av i den første kampen.

- Du liker aldri å bli byttet ut, men til og med foreldrene mine buet på meg etter førsteomgangen, sier han til The Times.

Selv om han innrømmer at han ikke spilte med forgylte sko, mener Walcott at han burde fått flere sjanser til å vise hva han kan. I kampen etter fikk han først vite at han var vraket da Pearce leste opp lagoppstillingen. Derfor ba Walcott om et møte med treneren etter kampen.

PRATET UT: Theo Walcott ba om en prat med U21-trener Stuart Pearce. Foto: REUTERS
PRATET UT: Theo Walcott ba om en prat med U21-trener Stuart Pearce. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg ville bare bli vist litt respekt for å være her. Jeg var selvfølgelig sint, men prøvde å ta det ut på banen da jeg kom inn. Du så det sikkert, at jeg var overalt på banen. Jeg var ikke fornøyd, for jeg har kommet hit for å spille, sier han til The Guardian.

Frykter ikke å bli utbrent
Og selv om engelskmennene allerede var sikret en plass i semifinalen måtte Walcott finne seg en plass på benken også mot Tyskland i den siste gruppespillkampen.

Pearce har tatt modige avgjørelser, for det er ingen tvil om at Walcott er den største profilen på det engelske laget. Manageren har derimot flere ganger fortalt at han vil behandle alle de 23 spillerne likt og at han har fokus på det kollektive. Theo Walcott har forståelse for dette.

- Når det er mesterskap, handler det ikke bare om individuelle spillere. Noen ganger trenger du litt individuell magi, men for å komme til finalen må vi bruke hele troppen. Det er det vi gjør nå, og det går veldig bra, sier Arsenal-spilleren.

Det ble lite ferie på Walcott denne sommeren og A-landslaget er på full fart mot VM, så det blir neppe noen tur til Rivieraen på ham neste sommer heller. Han frykter derimot ikke å bli utbrent.

- Jeg var skadd i fire måneder forrige sesong, så jeg har ikke merket noe. Sjefen vil uansett se når jeg er sliten, for på banen tenker jeg ikke på det, sier Walcott ifølge PA Sport.

England møter vertsnasjonen Sverige i semifinalen i morgen kveld. Italia og Tyskland møtes i den andre.

SPILLER FOR A-LAGET: Theo Walcott spiller med David Beckham på A-landslaget, men i øyeblikket er han ikke god nok for U21-landslaget. Foto: REUTERS
SPILLER FOR A-LAGET: Theo Walcott spiller med David Beckham på A-landslaget, men i øyeblikket er han ikke god nok for U21-landslaget. Foto: REUTERS Vis mer