LEKKASJE: I går havnet det som trolig er neste års Tour de France-rute på nett. I dag ble etappene i Giro d'Italia publisert ved en feiltakelse. REUTERS/Stefano Rellandini
LEKKASJE: I går havnet det som trolig er neste års Tour de France-rute på nett. I dag ble etappene i Giro d'Italia publisert ved en feiltakelse. REUTERS/Stefano RellandiniVis mer

Også Giro-traseen lekket ved en feil

Havnet på Gazzetta dello Sports nettsider.

Traseen for neste års Giro d'Italia på sykkel ble lekket ved en feil tirsdag. Den lå en periode offentlig på Gazzetta dello Sports internettsider.

Det italienske storrittet starter i Danmark neste år, og de tre etappene som skal kjøres der har vært kjent en stund, men resten av løypa har vært holdt hemmelig. Det var meningen at neste års trasé skulle offentliggjøres på et pressemøte i Milano 16. oktober.

Nå er likevel traseen kjent, og det merkelige er at det skjer noen få dager etter at Tour de France-arrangørene gjorde tilsvarende feil.

Giroen i 2012 starter i Herning med en 8,7 kilometer lang prolog. Deretter skal det kjøres en 206 kilometer lang etappe i nettopp Herning før en 190 kilometer lang etappe i Horsens står på programmet.

Etter dette flyttes rittet til Italia, og den første etappen på italiensk jord neste år går i Verona. Det er en lagtempo på 32,2 kilometer.

Den lengste etappen i neste års Giro er den 11. Etappen måler 243 kilometer og går fra Assisi til Montecatini Terme.

Etappen fra Savona til Cervere, som er etappe nummer 13, er rittets korteste på 121 kilometer.

(NTB)