FÅR IKKE GÅ: Emil Hegle Svendsen og de andre gutta skulle gått jaktstart i ettermiddag, men den er avlyst på grunn av vind. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FÅR IKKE GÅ: Emil Hegle Svendsen og de andre gutta skulle gått jaktstart i ettermiddag, men den er avlyst på grunn av vind. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Også guttas renn avlyst på grunn av den vanvittige vinden

Juryen har bestemt seg.

ÖSTERSUND (Dagbladet): Tidligere i dag ble kvinnenes jaktstart i Östersund avbrutt etter tre skytinger på grunn av vanvittige vindforhold.

Nå har juryen konkludert med at også guttas jaktstart i dag blir avlyst. Juryen møttes klokka 13, og få minutter seinere ble det klart at Emil Hegle Svendsen, Martin Fourcade og resten av gutta ikke får gå som planlagt.

Det har blåst voldsomt i Östersund i hele dag, og det er ikke akkurat en kjempeoverraskende avgjørelse at gutta aldri får starte.

Elendige forhold Skyteforholdene på standplass er mildt sagt elendige, noe jentene fikk merke på kroppen da de startet klokka 11.30.

Det rennet ble imidlertid avlyst etter at strafferunden tidvis hadde sett ut som et fotgjengerfelt i Tokyo midt i rushtida.

De norske jentenes trener Egil Gjelland syns det var greit å avbryte rennet, men mener at jentene aldri burde fått starte.

- Jeg syns det er helt greit. Det er ikke sånn skiskyting skal være. De burde uansett ikke ha starta i det hele tatt. Vi visste jo at vinden skulle bli verre og verre, sier han.

Oppgitt sportssjef Den norske sportssjefen Per Arne Botnan er oppgitt over at juryen ikke tok grep tidligere.

- LITT SURT: Det mente Ann Kristin Flatland, som lå på 2. plass da jentenes renn ble avlyst. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
- LITT SURT: Det mente Ann Kristin Flatland, som lå på 2. plass da jentenes renn ble avlyst. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Vi sa allerede på torsdag at de burde kjørt alle løpene på torsdag, fredag og lørdag på grunn av værmeldingen. Men det passet sikkert ikke så bra i forhold til tv-sendinger, sier han.

- Kommer dere til å ta opp juryens håndtering av dette?

- Det må man alltid gjøre, men man kommer ikke så langt med det. Værmeldingen har vært klar, sier Botnan til Dagbladet.

OPPGITT: Dametrener Egil Gjelland mener rennet aldri burde fått starte. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
OPPGITT: Dametrener Egil Gjelland mener rennet aldri burde fått starte. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer