Rally-VM:

Også i 2017 kjøres det fartsprøver i Norge under Rally-VM

Hold av 9. februar.

KAN SE MADS ØSTBERG: Har du lyst til å se Mads Østberg kjøre VM på norske veier kan du holde av 9. februar 2017. Her fra Svenska Rallyt tidligere i år. Foto: Micke Fransson / TT / Kod 61460
KAN SE MADS ØSTBERG: Har du lyst til å se Mads Østberg kjøre VM på norske veier kan du holde av 9. februar 2017. Her fra Svenska Rallyt tidligere i år. Foto: Micke Fransson / TT / Kod 61460 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arrangørene av det VM-rallyet i Sverige bekrefter at det også i 2017 skal kjøres fartsprøver på norske veier.

Neste års utgave av det tradisjonsrike vinterrallyet kjøres i perioden 9. til 12. februar. Opp mot 200.000 publikummere er ventet å omkranse veiene i løpet av de tre dagene.

De som ønsker å se Andreas Mikkelsen og Mads Østberg kjempe om fartsprøve-seirer på norske veier, må holde av fredag 9. februar. Totalt seks etapper skal da kjøres i terrenget nordøst for Kongsvinger.

Etappene Svullrya og Røgden ble kjørt med stor suksess i 2016-utgaven av Rally Sverige og får ny tillit neste år.

Vil ha mer snø

Publikumsetappen på Kirkenær måtte avlyses i 2016 på grunn av dårlige snøforhold. Den er nå besluttet flyttet til Hof Finnskog i nærheten av Flisa. Målet er å være sikre god snøforhold.

De tre nevnte etappene skal alle kjøres to ganger i løpet av fredagen.

Nytt i 2017 er det også at serviceplassen flyttes nordover fra Karlstad til Torsby Flyplass. Det gjør det mulig å kjøre flere etapper lenger nord – på mer snøsikre veier.

2017-utgaven av Rally Sverige byr på hele 57,8 prosent nye etappekilometer, inkludert tre helt nye etapper.

Tradisjonsetappe tilbake

I tillegg til nye etapper på norsk side, er den gamle etappen Likenäs tilbake i neste års rally. Etappen har vært savnet av mange, og tas nå inn igjen i rallyet.

– Vi har tatt vekk de minst snøsikre etappene, og erstattet de med tre nye som ligger høyere over havet og lenger nord. Hele det nye opplegget med serviceplass i Torsby vil gjøre hele konkurransen betydelig mer tilgjengelig for publikum, sier banesjef Johan Magnusson.

Franske Sebastien Ogier vant årets utgave av Rally Sverige foran newzealandske Hayden Paddon. Mads Østberg tok tredjeplassen, og hadde Andreas Mikkelsen på plassen bak.

Tre runder gjenstår av årets Rally-VM. Mikkelsen har grepet om sølvmedaljen, men er et hav bak ledende Ogier.

(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer