- Også Jesus og José Mourinho ville slitt i Köln

Solbakken møtte pressen i Wolverhampton i dag.

SPENT: Ståle Solbakken møtte pressen i Wolverhampton i dag. Han sier han skal jobbe hardt for å danne seg et inntrykk av klubben og Championship. Foto: Gunnar Ringheim
SPENT: Ståle Solbakken møtte pressen i Wolverhampton i dag. Han sier han skal jobbe hardt for å danne seg et inntrykk av klubben og Championship. Foto: Gunnar RingheimVis mer

MOLINEUX/OSLO (Dagbladet): I formiddag blir Ståle Solbakken offisielt presentert som Wolverhamptons nye manager på Molineux stadion.

Sammen med administrerende direktør Jez Moxey og styreformann Steve Morgan møtte nordmannen pressen, og Wolves-lederne sier de er henrykte over å få Solbakken til klubben.

- Vi intervjuet to kandidater, Terry Connor og Ståle. Vi har visst om Ståle lenge, han er en vinner, sier Morgan, som ikke lot seg skremme av at nordmannen fikk sparken i Tyskland.

- Vi er henrykte over å få ham. Vi brø oss ikke om resultatene i Køln, fordi de har hatt så mange managere på få år, sier styreformannen.

Ståle Solbakken sier han er stolt over å være på plass i Wolverhampton.

- Det har vært intense samtaler de siste dagene. Klubben har ambisjoner. Jeg har vært på treningsanlegget og hilst på spillerne og ønsket dem god sommer, sier Solbakken.

- Mitt første Wolves-minne var i 1976 eller 77 hvor min lille by i Norge spilte mot Kenny Hibbitt og de slo oss 6-0. Jeg forventer ikke at vi skal vinne alle kampene så mye. Jeg lover ingenting, men vi vil gi alt fra dag en. Jeg er stolt av å få jobben. Wolves' historie og tradisjon var viktig for meg. Det er en stor ære å være klubbens første utenlandske manager, og det betydde mye at de to ved siden av meg her er så ambisiøse, sier nordmannen.

Drøm
Samtidig som pressekonferansen pågikk fant et lengre intervju med Solbakken veien til klubbens nettsider.

- For lenge siden drømte jeg om å spille for eller trene et lag i England. Spilledelen varte ikke så lenge, så forhåpentligvis varer managerrollen litt lenger, sier den tidligere Wimbledon-proffen.

- Wolves er en tradisjonsrik klubb som mange skandinaver har fulgt i lang tid. Ut fra det jeg har sett så langt, og etter samtalene med styreformannen og administrerende direktør, virker det som et bra sted å være, sier Solbakken.

Stor jobb
Ståle Solbakken er et overraskende valg for mange, og det overrasket nok også ham selv at han er tilbake i en stor jobb så kort tid etter avskjeden i Köln.

- Også Jesus og José Mourinho ville ha slitt i Køln, men de har problemer med indre stridigheter, som drepte oss, forklarer Solbakken engelske journalister.

Nå skal nordmannen forberede seg på en knallhard sesong i Championship, som mange regnes som en av de tøffeste ligaene rundt omkring.

- Jeg vet jeg har en jobb å gjøre med tanke på å hente inn info og se så mye Championship-fotball som mulig. Jeg har med meg 38 dvd-er fra sesongen som jeg skal hjem og se på, kanskje ikke kona mi er så glad for det. Men Championship er en maraton, seks sju andre managere vil ha ambisjoner om å rykke opp igjen, sier Ståle Solbakken.

- Det er mange i klubben som har erfaring fra Championship allerede, og jeg har også en god ide om hva som venter oss. Så når jeg ønsker spillerne velkommen tilbake til sesongoppkjøring vil jeg ha full oversikt over troppen og motstanderne. Da vil vi prøve å bygge en stall som passer ligaen. Fra tida i København er jeg også vant til å spille mange kamper, 50-60 i løpet av en sesong. Det gjelder å ha en balanse i troppen, og huske at det er en maraton og ikke en sprint, sier Solbakken.

Penger til spillere
Styreformann Steve Morgan mener samtidig at det ikke er en stor risiko de har tatt ved å ansette den norske treneren.

- Det er en modig ansettelse, fordi Ståle ikke er så godt kjent i England, men i Skandinavia og Nord-Europa vet alle hvem han er. Det er ikke en modig ansettelse når du ser på CV-en hans. Vi snakket med flere managere etter at Mick McCarthy sluttet. Det er alltid gambling, men Ståle har erfaring fra Champions League, og er en sann profesjonell, sier Morgan, som lover Solbakken midler.

- Han får penger å bruke på spillerkjøp. Noen spillere vil komme, noen vil gå. Vi må ikke selge, men det blir utskiftninger, sier Wolves-sjefen.

Ståle Solbakken sier samtidig at det ikke er aktuelt å fylle laget med skandinaver.

- Vi er ute etter gode spillere, jeg er ikke så opptatt av nasjonaliteten. Men vi må også vurdere motstanden vi får i Championship, det vil ikke bli ti nordmenn i min oppstilling, sier han.

MØTTE PRESSEN: Ståle Solbakken på dagens pressekonferanse. Foto: Gunnar Ringheim
MØTTE PRESSEN: Ståle Solbakken på dagens pressekonferanse. Foto: Gunnar Ringheim Vis mer