DYRE BILDER: Prisene stiger for dem som ønsker å se stjerner som Leo Messi og Joe Hart i hjemlig serie og Champions League. Foto: NTB Scanpix
DYRE BILDER: Prisene stiger for dem som ønsker å se stjerner som Leo Messi og Joe Hart i hjemlig serie og Champions League. Foto: NTB ScanpixVis mer

Også Viasat øker prisen: Vil du se Champions League og Premier League? 800 kroner i måneden

Dyrt å se den beste fotballen.

(Dagbladet): I dag kom meldingen om at TV 2 samler Tippeligaen og Premier League i en pakke til 449 kroner, noe som innebærer en heftig prisøkning for de som hittil har nøyd seg med en av delene.

Samtidig øker også Viasat prisen på sin sportspakke med virkning fra i dag, fra 279 kroner for Viasat Sport, til 349 kroner i måneden.

- Bakgrunnen for det er nyinvesteringene vi har gjort i La Liga og Serie A, samt forlengelsen av Champions League-rettighetene med tre år, sier Viasat-direktør Vegard Drogseth til Dagbladet.

Dette betyr at dersom du ønsker å se f.eks Champions League og Premier League på tv de kommende månedene, må du ut med totalt 798 kroner i måneden, mot 628 kroner før prisøkningen.

Investert mye Det ble bråk rundt prishoppet på strømmetjenesten Viaplay i januar, men Drogseth mener kundene har forståelse for at de viktige rettighetene koster.

- Vi opplever at vi nå har samlet den beste europeiske fotballen ett sted, og det er en tung investering, sier Viasat-direktøren.

Nye kunder Viaplay er forøvrig inkludert i det nye Viaplay Sport-abonnementet til 349 kroner.

TV 2 opplyser samtidig at prisøkningen på deres fotballpakke i første omgang bare gjelder nye kunder.

- Det er de som kjøper Tippeligaen, eventuelt Premier League, i perioden etter 1. mars, som vil oppleve en prisøkning. De som har tilgang nå vil stå på samme nivå i en stund til fremover. Hvor lenge, vet vi ikke, sier direktør for TV 2 Brukerbetaling, Steinar Brændeland, til Dagbladet.

PS: Viasats satelitt-kunder betaler 270 kroner for Viasat Sport eller har det inkludert i sin totalpakke. Viaplay er også inkludert.