Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Også Wada anker Contador-frifinnelse

Følger UCI.

VINNER STADIG: Alberto Contador fortsetter å vinne sykkelritt. Her med pokalen fra Katalonia rundt i helga. Både UCI og Wada har nå anket frifinnelsen av den spanske syklisten til Cas.  Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix
VINNER STADIG: Alberto Contador fortsetter å vinne sykkelritt. Her med pokalen fra Katalonia rundt i helga. Både UCI og Wada har nå anket frifinnelsen av den spanske syklisten til Cas. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix Vis mer

Verdens Antidopingbyrå (Wada) følger Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og anker dopingfrifinnelsen av Alberto Contador.

Wada opplyste i går kveld at organisasjonen har anket saken til Idrettens Voldgiftsrett (Cas). UCI gjorde det samme sist torsdag. Contador fikk i februar opphevet dopingutestengelsen sin på ett år av Spanias sykkelforbund.

- Verdens antidopingbyrå (Wada) har i dag sendt inn en anke til Idrettens Voldgiftsrett i Lausanne mot Spanias sykkelforbunds avgjørelse i saken til Alberto Contador, heter det i en uttalelse fra Wada.

Den tredobbelte Tour de France-vinneren avla flere positive dopingprøver under fjorårets ritt i Frankrike. Prøvene viste spor av stoffet clenbuterol.

Contador har hevdet han fikk i seg stoffet gjennom et måltid med forurenset kjøtt.

Cas håper på å få avgjort saken før årets Tour de France. Det franske etapperittet starter 2. juli.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media