SCORET TRE: Fegor Ogude feide inn tre scoringer for Vålerenga i dagens 12-1-seier over Oldenborg. Her ligger motstanderne strødd for kraftspilleren. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
SCORET TRE: Fegor Ogude feide inn tre scoringer for Vålerenga i dagens 12-1-seier over Oldenborg. Her ligger motstanderne strødd for kraftspilleren. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Ogude kan bli Vålerengas nye «nummer 10»

Martin Andresen åpner opp for Ogude som «murbrekker» for å knekke målkoden.

FROGNER STADION (Dagbladet): Fegor Ogude har vært Vålerengas bestemann så langt denne sesongen. I dagens cupkamp mot Oldenborg, som Vålerenga oppskriftsmessig vant 12-1, spilte han imidlertid i en ny rolle som offensiv midtbanespiller.

Ogude er mest kjent for sin enorme fysikk og duellkraft på midtbanen, men dagens offensive innsats er et signal om at han kan bli brukt lengre fram på banen.

Vålerenga har slitt med å skape sjanser og score mål i serien denne sesongen og trener Martin Andresen leter etter nye offensive konstellasjoner.

- Ogude i en offensiv rolle gir mer kraft i boksen, du så det på det første målet hans i dagens kamp, sier Vålerenga-trener Andresen til Dagbladet etter kampen.

- I dag spilte han nærmest spiss hele kampen og scoret tre mål, er dette noe som er aktuelt i seriekampene også?

- Vi vurderer han som «nummer 10» ja, bekrefter Andresen.

Ogude scoret forøvrig tre mål i dagens kamp og var kanskje Vålerengas bestemann i en kamp der det er vanskelig å vurdere enkeltprestasjonene.

CUPSJARM: Oldenborg var svært gjestfrie på Frogner stadion. Vålerenga-supporterne fikk høre både «Vålerenga kjerke» samt scoringsrekord - og pølser, selvsagt. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
CUPSJARM: Oldenborg var svært gjestfrie på Frogner stadion. Vålerenga-supporterne fikk høre både «Vålerenga kjerke» samt scoringsrekord - og pølser, selvsagt. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Mohammed Fellah fyller vanligvis «10er-rollen» hos Vålerenga, men ble i dag trukket ut på kanten.

- Fellah kommer til å spille mye, men han har vært ute i fem måneder.

Vålerenga satte forøvrig scoringsrekord i klubben. Det visste ikke Martin Andresen før en journalist gjorde ham oppmerksom på det etter kampen.

- Er det rekord? Det er bra.

- Det er alltid «allright» å score mange mål og få fart på en del av angrepsspillet. Det var proff innstilling i dag, sier Andresen etter 12-1-seieren.

Den tidligere scoringsrekorden var 11-0 mot Sørumsand i 1937 (!).

PS! Luton Shelton hinket ut i pausen, men skaden er ikke alvorlig. Mange fryktet en strekk, men det skal bare være snakk om en krampe.