- Oh shit, tenkte Eldar - og parkerte Cologna

Slo Super-Dario med monsterspurt - i diagonal!

KRAFTSPURT: Eldar Rønning slo over i diagonalgang da han var i ferd med å tape spurten mot Dario Cologna. På et sugende føre kom han tilbake og spurtslo verdenscupvinneren fra Sveits.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KRAFTSPURT: Eldar Rønning slo over i diagonalgang da han var i ferd med å tape spurten mot Dario Cologna. På et sugende føre kom han tilbake og spurtslo verdenscupvinneren fra Sveits.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Eldar Rønning ledet Kollen-femmila inn på oppløpet. Så kom Dario Cologna stakende opp på sida, og forbi. Der og da så Cologna ut som en sikker vinner. Men rutinerte Rønning hadde et knep på lur.

- Oh shit, tenkte jeg da jeg merket hvor sakte det gikk. Det var flere centimeter med slush i oppløpet og det var jo så jeg knapt fikk fart å sika med vanlig staking. Jeg tenkte at jeg ikke hadde noe og tape og slo om til diagonal. Og da fikk jeg opp farta litt, sier Rønning med et glis etter å ha vunnet noe av det gjeveste som kan vinnes i langrenn - den knallharde femmila i Holmenkollen.

Dario overrasket Det er lenge siden en fellesstart er vunnet med en diagonalspurt. I dag var det det mest effektive spurtvåpenet, og Rønning var kald nok til å slå om - noe som egentlig er unaturlig.

- Jeg ble litt overrasket, innrømmer Dario Cologna, som også slo om da Rønning begynte å dra fra inn mot mål.- Men jeg gjorde det for sent, jeg var ikke rask nok, sier sveistseren, som hyllet Rønnings grep.

- Godt tenkt, godt gjort, sier han.

90 km i beina Femila i Kollen er selve manndomsprøven for mange skiløpere. Eldar Rønning er ikke noe unntak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer